Moj stav Pogledi

Željko Komšić o dezinfekciji bolnice u Mostaru: Oružane snage BiH takav posao mogu obaviti bolje od navedene jedince ruske vojske

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u izjavi za javnost istakao je nekoliko bitnih činjenica vezanih za situaciju sa dolaskom ruske vojne jedinice koja je navodno već izvršila dezinfekciju bolničkih kapaciteta u Banja Luci, te za pokušaj da ta ista jedinica obavi sličan posao u bolnici u Mostaru.

“Svaki klinički centar, ako nije sam u mogućnosti obaviti dezinfekciju prostora kliničkog centra može angažaovati firmu ili firme koje se bave takvim poslovima. Potpuno sam siguran da su klinički centri u Banja Luci i Mostaru i ranije angažovali takve firme koje efikasno mogu obaviti taj posao. U slučaju da navedene službe ili firme nisu u mogućnosti da taj posao obave, iste te kliničke centre upućujem na jedinicu ABHO zaštite Oružanih snaga BiH koje takav posao mogu obaviti čak i bolje od navedene jedine ruske vojske”, smatra Komšić.

Dodaje da je siguran “da ove činjenice znaju i oni koji su pozivali jedinicu ruske vojske kao navodnu pomoć u borbi protiv korona virusa”

“Sve ovo naravno otvara pitanje koji je stvarni cilj pozivanja i dolaska ruske vojne jedinice u BiH i to baš u Banja Luku i Mostar, kada u BiH postoje i firme i vojne jedinice koje taj posao mogu obaviti i brže i efikasnije. O načinu njihovog prvog ulaska u BiH, kao i proceduri na granici BiH prilikom izlaska te jedinice iz zemlje i povratka iste u Republiku Srbiju, informaciju može dati Granična policija BiH. S obzirom da je prisutstvo ove jedinice ruke vojske na teritoriji naše zemlje potpuno nepotrebno i s obzirom da je ova jedinica pozivana u BiH iz sasvim drugih razloga od onih koji su javno navedeni te da je riječ o jednoj vrsti, kako to vole reći vojnici i obavještajci, aktivnosti tzv. specijalnog, psihološkog djelovanja, smatram da ista, niti je trebala dolaziti u BiH niti se treba ponovo vraćati”, poručio je član Predsjedništva. 

“Kao član Predsjedništva BiH, želim javno reći da sam apsolutno protiv ovakvih aktivnosti na teritoriji BiH”, zaključio je Komšić.

BHDINFODESK

Related posts

ANALIZA FLORENCE HARTMMAN: Laž je da u slučaju Srbije nije dokazan UZP!

Greer Fay Cashman novinarka “Jerusalem Posta” tvrdi: Grabar-Kitarović je to rekla!

Rasprava u britanskom parlamentu: Poziv na proširenje sankcija Dodiku i drugima

Editor

Leave a Comment