Sport

Za Podcast Opsajd Senijad Ibričić: Ucjenjivali su nas da moramo raditi sa Sušićevim bratom

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić gostovao je u Podcastu Opsajd, u kojem je, između ostalog, govorio o odnosu s bivšim selektorom Zmajeva Safetom Sušićem.

Ibričić je bio dio reprezentacije koja je igrala na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, ali je jedini igrač, osim golmana, koji nije upisao nijedan minut. Ubrzo se oprostio od državnog dresa, a sada se prisjetio dešavanja od prije šest godina.

“Sušić je bio selektor u dva mandata, a ja, kao i 95 posto igrača, nisam nikad razgovarao s njim o problemima. To sve govori o njegovom načinu saradnje. Razgovarao je samo s kapitenom i još možda dva-tri igrača. Što se tiče Svjetskog prvenstva, mislim da je sudbina Ervina Zukanovića bila namijenjena i meni. Ružno je to jer znamo šta je naša država sve prošla i koliko smo se napatili da dođemo do Svjetskog prvenstva i onda neko preko noći hoće sve da sruši. U kvalifikacijama su igrali 90 posto isti igrači koji su izborili plasman, a onda je Sušić odjednom počeo govoriti kako nemamo ekipu za Brazil. Znali su svi u ekipi razlog. Mi koji smo igrali u manjim klubovima smo bili donji, odnosno svi koji nisu željeli raditi sa selektorovim bratom koji je inače menadžer. Tu je postojao problem. Jer nelogično je. Ista ekipa uspješno igra 90 posto utakmica i sad nam odjednom trebaju promjene. Kada povežete stvari, sve bude jasno. Došli su neki novi igrači, svi znamo preko koga. Neću govoriti u Zukanovićevo ime, ali i meni je to bilo ponuđeno. Garantujem vam da nismo bili jedini koji su bili ucjenjivani, nego da je to bila praksa u 80 posto slučajeva kod igrača koji već nisu igrali u velikim ligama. Zbog toga sam i otišao iz reprezentacije”, otkrio je jedan od najboljih Hajdukovih igrača u posljednjih 15-ak godina.

Ibričić je govorio i o odnosu sa Zdravkom Mamićem, bjeguncem od hrvatskog pravosuđa.

“S njim trenutno nemam nikakav kontakt. Prije, kada sam odlazio u Hajduk, on me isto tada zvao i kada se sretnemo trebamo se pozdraviti. Poslije, kada sam otišao iz Hajduka, iskreno, zvao me sigurno dva-tri puta, ali rekao sam da nema tog novca niti bih sebi želio pokvariti ono što sam ostvario u Splitu. Poštujem Hajduk i volim sve u Dalmaciji, a poštujem i Dinamo kao klub. Ovo što je Mamić učinio, njega mogu ljudi voljeti ili ne voljeti, ali ono što je napravio za hrvatski nogomet, mislim da mu treba skinuti kapu. Kamo sreće da ima više Mamića na cijelom Balkanu”, rekao je ofanzivac Domžala.

Podsjetimo, Ibričić je igrao za Podgrmeč, Zagreb, Hajduk, Lokomotiv Moskvu, Gaziantepspor, Kasimpasu, Erciyesspor, Vardar, Karsiyaku, Sepahan, Koper i Domžale, u kojima je od 2017. godine, a za reprezentaciju BiH odigrao je 44 utakmice.

Related posts

Zlatan Ibrahimović: COVID je imao hrabrosti da mene izazove, to mu nije pametna ideja

KREMLIN KUP : Damir Džumhur u Moskvi pobijedio Berankisa i osvojio drugi ATP turnir

Istanbul: Edin Višća pomogao svoj rodni kraj

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment