Moj stav Pogledi

Novi detalji: Misa u Sarajevu organizirana po zakonima Hrvatske!

banner

Iz programa obilježavanja 75. godišnjice Bleiburga u čijem je posjedu Patria i organizacije mise u Sarajevu vidljivo je da je niz manifestacija organiziran u skaldu sa Zakonom o blagdanima, spomenicima i neradnim danima R Hrvatske što je poražavajuće, jer ne mogu se hrvatski zakoni provoditi u BiH.

Pokrovitelji komemoracije su Hrvatski sabor i Hrvatski narodni sabor BiH! Istaknuto je da će misu predvoditi Vinko Puljić, a Hrvatska radiotelevizija i radiotelevizija Herceg-Bosne kao i Hrvatski katolički radio direktno će prenositi skup s groblja Mirogoj u Zagrebu i svetu misu iz Katedrale u Sarajevu.

Potpisnik protokola je Vice Vukojević, predsjednik Počasnog bleiburškog voda.

Vukojević je bivši predsjednik Ustavnog suda Hrvatske i zastupnik u Saboru.

Protiv istog tog Vice Vukojevića Tužilaštvo BiH je 5. aprila 2007. godine dostavilo Državnom odvjetništvu Hrvatske izvještaje koji govore o silovanju 22-godišnje Bošnjakinje iz Stoca u logoru Vojno 1993. godine. Djevojka je svoju potresnu priču opisala u knjizi “Molila sam da me ubiju” objavljenoj 1999. godine.

(Patria)

Link: https://nap.ba/news/65758

Related posts

IGK i Udruženja “Žena – žrtva rata”: Organizovano silovanje u okupiranim gradovima Ukrajine se mora energičnim mjerama zaustaviti

Editor

Senad Hadžifejzović povodom 8. rođendana Face TV-a: Sa ovakvim jezikom pare se ne zarađuju

JAHAČI APOKALIPSE OPET JAŠU /ČETIRI JAHAČA APOKALIPSE OPET JAŠU DA POHARAJU I POKORE BOSNU NAŠU

Leave a Comment