Dopunske škole

Tuzlak Bahrudin Trbalić, od MIT-a do doktorata na Stanford Univerzitetu

banner

Alumni učenik Richmond Park Međunarodne srednje škole u Tuzli, Bahrudin Trbalić, ove je godine diplomirao na Odsjeku za Fiziku na najprestižnijem svjetskom univerzitetu MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kao uspješan student ovog fakulteta nagrađen je i posebnom nagradom, Order of the Lepton. Order of the Lepton nagrada se dodjeljuje studentu završne godine koji na najbolji način predstavlja ovu zajednicu i posjeduje osobine koje ovaj fakultet njeguje, poput uzajamne saradnje i ljubavi prema nauci i podučavanju. Bahrudin je ovu nagradu zaslužio značajnim doprinosom Odsjeku Fizike, trudom i zalaganjem u radu sa studentima kroz razne aktivnosti.

Za vrijeme svog studija Bahrudin je radio u laboratoriji nesebično pomažući studentima, organizujući kampove fizike u mnogim državama, a svojim radom i uspjesima ostavio dubok trag u historiji ovog fakulteta. Bahrudin će svoje školovanje i doktorat nastaviti na prestižnom Univerzitetu Stanford u Sjedinjenim Američkim Državama.

Richmond Park Međunarodna srednja škola u Tuzl

Related posts

Los Angeles: Fondacija Bosana objavila je konkurs za dodjelu stipendija studentima iz BiH

Editor

Otvaranjem portala za učenje maternjeg jezika država “pere ruke” od ove neuređene oblasti u bh. dijaspori

Urednik BiH Info Desk

Mi smo iz Bosne i Hercegovine!

Editor

Leave a Comment