Dopunske škole

Bošnjački Islamski Centar Hamilton – Bosno i Hercegovino – Sretan ti Dan državnosti!

banner

Polaznici škole bosanskog jezika i mekteba su tradicionalno obilježili i ovaj 25. novembar, Dan državnosti BiH. Sa ovog obilježavanja najmlađi su poručili: Naša jedina domovina je Bosna i Hercegovina. Mi u dalekoj Kanadi u srcu nosimo našu domovinu. Svim svojim vršnjacima ma gdje bili i svim istinskim prijateljima naše jedine domovine čestitamo 25. novembar Dan državnosti, uz dužnu počast svima onima koji su svoje živote utkali u državu Bosnu i Hercegovinu.

Važno je da mlade generacije učimo o bosanskohercegovačkim državnim blagdanima, o državi Bosni i Hercegovini, bosanskom jeziku i bosanskohercegovačkom bogatom kulturno historijskom, tradicijskom i prirodnom naslijeđu, jer će oni u budućnosti brinuti o državnim blagdanima, o državi Bosni i Hercegovini, o njenim najboljim historijskim, kulturnim i tradicijskim vrijednostima i iste čuvati, jačati i prenostiti širom svijeta.

Ulaganje u mlade građane Bosne i Hercegovine ma gdje bili, je ulaganje u bolju budućnost za Bosnu i Hercegovinu i sve njene narode i građane ma gdje bili.

BIC Hamilton

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne)leti 317: OBRAZOVANJE (NE) GRADI BiH

Urednik BiH Info Desk

NJEMAČKA: NASTAVLJA SE IZVOĐENJE NASTAVE U BOSANSKIM DOPUNSKIM ŠKOLAMA

Urednik BiH Info Desk

Kako sačuvati jezik, identitet i veze sa domovinom u dijaspori (VI): Bosanski, na kraju svijeta!

Editor

Leave a Comment