Dopunske škole

Magazin „Stav“ u saradnji sa bh. dijasporom organizuje nagradno pisanje dječijih literarnih radova

banner

Poštovani prijatelji u dijaspori,

I ove godine, peti put po redu, sedmični časopis „Stav“ organizuje dodjelu nagrade 25. novembar pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. 

Osim svečane dodjele Nagrade koja će se održati 25. novembra u emisiji TV Hayat, naša dodatna ideja je da u saradnji sa našom dijasporom organizujemo pisanje dječijih literarnih radova na temu “Moja država Bosna i Hercegovina“ i “Moj bosanski jezik” (kako kojem učeniku odgovara). 

Želja nam je da najbolje radove objavimo u specijalnom izdanju Stava koji izlazi 24. novembra, koji je u cijelosti posvećen Danu državnosti. Radovi bi se trebali dostavili najkasnije do 20. novembra na mail adistanovic@gmail.com

U obzir dolaze do sada već urađeni radovi ako su takvi radovi već pisani. Jedino što je bitno da nisu objavljeni u nekom printanom ili elektronskom mediju. Uz rad potrebno je dostaviti dob, ime i prezime djeteta, ime grada, države i eventualni naziv organizacije, udruženja ili džemata.

Između pristiglih radova izabrat će se najbolji, a prva tri će dobiti Diplomu 25. novembar i prigodni paket knjiga Edicija Bošnjaci. Radovi će biti objavljeni u magazinu Stav.

U nadi da ćete pozitivno odgovoriti na ovaj poziv za saradnju, primite naše izraze poštovanja.

Uz srdačan pozdrav i mahsus selam,

Adis Tanović

+387 61 952 240

Related posts

Melbourne: Hana Makaš je najbolja učenica u Bosanskoj školi

Editor

Drammen: Bosanskohercegovačka dopunska škola rizničar bosanskog jezika

Editor

Počela je nova školska godina: UPIŠITE I VI SVOJU DJECU U DOPUNSKU ŠKOLU NA BOSANSKOM JEZIKU!

Leave a Comment