BiH dijaspora

Bijeli golub ponovo (ne) leti 67/ 205: ZBILJA OMELA „NAGRADNU IGRU“

banner

Kod prevojnice za manje brodove Slussen u Örebru, zastao sa grupom švedskih prijatelja. Nisu izostali osmjesi oko najavljene „nagradne igre“ i da je prva moj stari bicikl. Od druge nagrade nema ništa- nestao glavni „rekvizit“, kratka drvena oblica- spomenuto u prethodnoj objavi, a šire pisano 19. maja.
Kako stvari stoje načekaćemo se igara i bezbrižnosti. Privatno zaredala, jedan za drugim, dva nenadoknadiva gubitka i grdno usložilo zbog virusa i daljina. Zadnjih dana zaokupio deverat hoće li avioni konačno poletjeti. Juće vijest da se otvaraju naši aerodromi. Ne važi za avione iz Švedske i od leta 10. juna nema ništa..! Plus dodatno: pasoš pred isticanje a Norveška ambasada u Štokholmu već duže zatvorena i tek koncem mjeseca može rezervisati vrijeme.
Oko „raspamećenosti“ se nekako nosim. Ako odlućim narednih dana da vozom zapucam u Bergen i brzo riješim oko pasoša, valjaće prvo u karantin, pa tek onda zagrliti unuke…
I da zaokružim oko „nagradnje igre“. U zadnji čas uklonio naslov nekada poznate pozorišne predstave koji sam, s razlogom, „nivelirao“. Lijepo bi se uklopilo i sa nova dva fotosa pripomoglo za tačan odgovor. Bolje neka stane i uz dopune možda nekada realizuje u Bosni.
A dvoumim oko obećane priče. Bolje uklopiti u novi roman. Zbog svega izdogađanog trebaće vremena da dođem sebi i uhvatim „ritam“. Radni naslov: Soba istok, soba zapad i komarac pored Novog sunca. Pitanje je (i) prioriteta, a razumijem što još nema obećanog „stručnog mišljenja“ vezano za komarca koji se motao tamo gdje mu nije mjesto.
P.S. Imponuje objava Midhata Čiraka: „Naš cijenjeni Sead Hambiralović u zadnjoj kolumni pomenuo biljku ANDUZ pa sam osjetio potrebu da malo pojasnim mlađim koji ne znaju ili nisu čuli. Anduz ili OMAN je samonikla ljekovita biljka koja se koristi tako što se njen korijen izvadi u jesen i osuši pa se pravi čaj ili dodaje u med. Jako je djelotvorna i može se i kod nas naći a najviše uspijeva u Velikoj Britaniji, centralnoj i južnoj Evropi i Aziji. Selam mom Seadu i svim našim Zvorničanima!“
————- Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje&GljivaMira paralelno prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK i šalje na više mejl adresa.

Piše: Sead Hambiralović

Nagrada B/Foto: S.H.
Nagrada C/Foto: S.H.

Related posts

Švedska /Savezna smotra kulture i školstva: Propozicije takmičenja

Tokom 2019. u BiH iz dijaspore uplaćeno 4,29 milijardi KM

BHD Info Desk Administrator

Institut za istraživanje genocida Kanada, traži nametanje zakona o zabrani negiranja genocida u BiH

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment