BiH dijaspora

Bijeli golub ponovo (ne) leti 69/ 205: DIJASPORA (NE)MOŽE U BOSNU

Može ko ima dvojno državljanstvo i bh. ličnu kartu. Prvo imam, LK ostala u Tuzli. Na dan leta, juče ujutro napokon pronadjena. Na Tuzlanski aerodrom donijeće vozač Samira Fočaka ili Damir Memedbegović. Odahnuo i kada sam stigao na aerodrom Skavsta- Stokholm. Bez problema prošao pasošku i carinsku kontrolu. Uobičajena još jedna rutinska kada se krene u avion. Ne može bez bosanske lične karte! Džabe što sam sa mobilnog pokazao poslati fotos sa obje strane i da će biti donesena na Tuzlanski aerodrom.

Nije vrijedilo moliti i dobro je što sam u zadnji čas zadržao suze. Dalje ne treba.

„Dovidjenja Örebro“ (naslov iz prošle kolumne) – već istu veče vratio, nakon dva presjedanja. Prvo u Karatineholmu oko 18.00, baš kada je avion slijetao u Tuzlu, a ja odmakao tek šezdesetak kilometara od Skavste.

P.S. Još jedna „drama“ u nizu i valjda ću nekako doći sebi. Najvjerovatnije sutra na drugi kraj Skandinavije, u Bergen kod djece- prvo u karantin deset dana i dovoljno vremena da produžim norveški pasos…

————–

Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje&GljivaMira paralelno prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK i šalje na više mejl adresa.

Piše: Sead Hambiralović

Related posts

Sarajka Alisa Bukva Džananović, umjetnica u Chicagu: Moj život je primjer da u svakom zlu ima dobrog

Editor

München: Danas starta manifestacija 14. Dani Balkana

Editor

Doktorat u tri minute: Takmičenje povezuje mlade bh. naučnike iz cijelog svijeta

Editor

Leave a Comment