Bosnia Appeal

MFS-EMMAUS TOKOM RAMAZANA PODIJELIO 11.000 IFTARA NA KUĆNI PRAG I URUČIO 12.500 PREHRAMBENIH PAKETA

banner

Tokom mjeseca Ramazana MFS-EMMAUS je podijelio 11.000 iftara na kućni prag a socijalno osjetljivim i jetimskim porodicama uručio preko 12.500 hiljada paketa.
Kako smo ove godine bili spriječeni da organizujemo velike kolektivne iftare kao prethodnih godina, među prvima u BiH odlučili smo uprkos pandemiji podijeliti radost iftara i iste dostavljati na kućni prag. Logistika i kuhinje su radile užurbano ali sa posebnom radošću, što je svojstveno ovom mjesecu, kako bi svaki postač dobijao na vrijeme topao iftar. Ono što smo zacrtali, ponovno smo prebacili i tako prevazišli i vlastita očekivanja. Važno je napomenuti da smo imali ogromnu podršku iz čitavog svijeta, ljudi su prepoznali naše iskrene namjere i podržali našu ideju koju smo temeljito i profesionalno odradili do zadnjeg dana.
Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svim našim donatorima: građanima BiH, BiH dijaspori širom svijeta od Australije do Amerike, iz Njemačke, Austrije, Švedske, Holandije, Finske, Švicarske, Švedske, Norveška kao i brojnim organizacijama, privrednim subjektima i Udruženjima koji su svojim uplatama i angažmanom pomogli sve naše aktivnosti tokom Ramazana.
Zahvaljujemo se i svim našim uposlenicima koji su tokom cijelog mjeseca nesebično radili, uložili mnogo truda i vremena kako bi sve bilo besprijekorno organizovano.

DOBRO SE BOLJIM VRAĆA

MFS-EMMAUS

Related posts

Projekat ‘Nijedno dijete bez paketića 2019’: Novogodišnjim paketićima obradovano 3.000 mališana

Editor

Ni koronavirus nije prepreka: Bosanskohercegovački centar u Derbyu pomaže azilante i migranate iz tog grada!

BHD Info Desk Administrator

MFS-EMMAUS: Praznično raspoloženje povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine širili smo i u Srebrenici

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment