BiH dijaspora

Međunarodni aerodrom Sarajevo: Od sutra letove uspostavlja i šesta kompanija

banner

Avio promet na Međunarodnom aerodromu Sarajevo se polahko normalizira, a trenutno je pet kompanija uspostavilo letove, potvrđeno je iz tog preduzeća.
Ističu da kompanije Croatia Airlines i Austrian Airlines po tri puta sedmično lete za Zagreb i Beč. Letove su ranije uspostavile kompanije Wizz Air i Air Serbia za Budimpeštu i Beograd, a od ove sedmice i kompanija Eurowings povezuje Keln sa Sarajevom jednom sedmično.

Od nedjelje, 21. juna, i Turkish Airlines uspostavlja tri puta sedmično letove za Istanbul, a riječ je o liniji koja je vrlo bitna i za koju postoji veliki interes uzimajući u obzir da je Istanbul veliki transferni centar.

S obzirom na to da su u većini zemalja još uvijek na snazi restriktivne mjere kada je u pitanju ulazak stranih državljana, iz Međunardnog aerodroma Sarajevo navode da to je ujedno i glavni razlog što kompanije uspostavljaju trenutno manji broj linija.

Značajniji povratak kompanija i uspostavu letova prema destinacijama koje su postojale ranije očekuju u julu.

U narednom periodu najavljeno je da bi Pegasus Airlines trebao uspostaviti letove za Istanbul, Flydubai za Dubai, Air Arabia za Šaržu, kao i kompanije Flybosnia i Flynas.

BHDINFODESK

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne) leti 472: ČOVJEK KOJI OLAKŠAVA PUT ZA ”BOLJI ŽIVOT”

Copo Sejo

Travnik otvorio svoja vrata dijaspori

Editor

Manifestacija: Rođendan Bosne u Beču

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment