Moj stav Pogledi

Coronavirus: Zaraženi radnici kompanije „Tenis“ bježe na Balkan?

“Brojni zaposleni njemačkog mesnog koncerna ‘Tenis’, u kojem je koronavirusom zaraženo više od 1.000 ljudi, ‘pobjegli’ su na Balkan”

Okrug Gütersloh ima informacije da su zaposleni, koji su porijeklom iz Rumunije i Bugarske, otputovali neposredno prije odluke o karantinu nad svim radnicima postrojenja u mjestu Rheda-Wiedenbrück.

“Ustanovili smo pojačanu mobilnost”, kažu okružne vlasti te dodaju da nije bilo dovoljno vremena da se to spriječi.

Okružne vlasti u petak su naložile karantin. U postrojenju kompanije „Tenis“ u Rheda-Wiedenbrücku, najveće klanice u Njemačkoj, zaposleno je oko 6.500 ljudi, od kojih je polovina zaposlena preko subpreduzeća.

Prema podacima kompanije, u „Tenisu“ rade ljudi iz 87 nacija, ali najveća grupa su Rumuni i Poljaci, a jedna trećina stranih zaposlenih živi u Njemačkoj.

Šef Kriznog štaba tog okruga informisao je ambasade zemalja porijekla radnika „Tenisa“, a pojedine ambasade su se i same javile da se informišu.

Prethodno je dnevnik „Bild“ objavio da su radnici iz Rumunije i Bugarske otputovali i da je njihova ruta išla preko Austrije i Balkana do zemalja porijekla.

S.B.

Related posts

Američka Hrvatica porijeklom iz Breze : Trump imenovao Miru Ricardel za zamjenicu svog savjetnika za bezbjednost Johna Boltona

Vuk Drašković: U čemu je razlika između genocida i užasnog zločina?

Urednik BiH Info Desk

KOME I ZAŠTO U AMBASADI BIH U BEČU SMETAJU BOSANSKA UDRUŽENJA?!?!

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment