Društvo

Kolona sa posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava krenula iz Visokog

Kolona sa posmrtnim ostacima devet identificiranih žrtava genocida u Srebrenici krenula je iz Visokog. Kolona će se kratko zadržati u Ilijašu, a nakon toga u Vogošći. Kao i prethodnih godina, kolona će se zadržati i ispred zgrade Predsjedništva BiH, te kratko kod Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. i kod Markala.

Visoko/ Foto: Raport

Ove godine će se kolona zaustaviti i pet minuta pred Vijećnicom gdje će predstavnici Grada Sarajevo odati počast žrtvama genocida.

Nakon toga kolona ide preko Romanije prema Potočarima, gdje će 11. jula biti ukopano devet žrtava genocida.

Sarajevo: https://faktor.ba/vijest/uzivo-ispracaj-zrtava-genocida-u-srebrenici-tuzna-kolona-stigla-u-sarajevo/89809

Tužna kolona stigla u Memorijalni centar Potočari

Potočari/Foto.A.A.

Tri kombija s tabutima devet žrtava genocida u Srebrenici stigla su u Memorijalni centar Potočarii gdje će u subotu, 11. jula, biti klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop.

Kombiji koji prevoze posmrtne ostatke ubijenih u genocidu, počinjenom 11. jula 1995. godine na području Srebrenice, prekriveni su zastavom BiH. 

Na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici u mezarju Memorijalnog centra bit će ukopano devet žrtava. 

Potočari/Foto:A.A.

U mezarju Memorijalnog centra Potočari ove godine bit će ukopani: Sead (Huso) Hasanović, rođen 1971. godine u Krivačama, Alija (Bekto) Suljić, rođen 1969. godine u Poznanovićima, Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. godine u mjestu Pustoše, Hasib (Šaban) Hasanović, rođen 1970. godine u Slatini, Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi, Bajro (Ramo) Salihović, rođen 1943. godine u Voljavici, Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. godine u Sasama, Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji i Kemal (Husein) Musić, rođ

BHDINFODESK

Related posts

U BiH ove godine počinjeno oko 500 samoubistava

Urednik BiH Info Desk

Istraživanje: Željko Komšić i Milorad Dodik najpopularniji političari u Bosni i Hercegovini

Editor

Odlazak iz BiH: Sve manje upisanih učenika, za pet godina 32.202 srednjoškolca manje

Leave a Comment