BiH dijaspora

Ahmed Lindov u norveškim medijima prezentira istinu o Genocidu u Srebrenici

Ovih dana se navršava punih 25 godina od genocida nad Bošnjacima Srebrenice i Podrinja koji su počinili pripadnici tzv. Vojske Republike Srpske. Nažalost  i danas ima ljudi koji negiraju Genocid koji je počinjen nad Bošnjacima. Zato je bitno da se borimo da se istina ne zaboravi. Danas imamo dosta boraca u Bosni i Hercegovini, ali u dijaspori koji se bore za pravdu i istinu. Jedan od tih boraca je norveški političar bošnjačkog porijekla Ahmed Lindov.

Foto: A.L.

Naime, ovih dana se u raznim norveškim listovima objavljuje tekst o Srebrenici koji je napisao Ahmed Lindov. U tekstu Lindov piše o genocidu u Srebrenici, kako je bitno da se ne zaboravi ovaj zločin koji su počinili srpski nacionalisti nad nedužnim Bošnjacima. Lindov pise dalje u tekstu kako je srpski nacionalizam danas najveći izvor inspiracija za ultra desničarske teroriste.

Ovaj vrijedni aktivista navodi primjere napadača u Norveškoj 2011 i napadača u Novom Zelandu koja su obadvojica inspiraciju za svoje zločine našli u Srpskom nacionalizmu. Ovo je bitno da se zna, jer srpski nacionalizam nije samo prijetnja za Bošnjake već za cijeli svijet. Sto pokazuju i teroristički napadi u Norveškoj i na Novom Zelandu. Dok je boraca za istinu, istina će se uvijek znat. Tako gledamo danas da se istina zna u svim krajevima svijeta. Danas Norvežani i mnogi drugi mogu citat i učit o genocidu u Srebrenici.

Admir Lisica

Related posts

Amra Kadrić: Nedostaje mi miris moje mahale

Editor

Građani FBiH najviše iseljavali u zemlje regije i Njemačku

Reakcije iz Kanade i SAD-a na esej o Karadžiću: Udar na inteligenciju i ponižavanje žrtva genocida

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment