BiH dijaspora

Njemačka: Bosanac osuđen na dvije godine uslovne kazne zbog zbog zapošljavanja zemljaka “na crno”

Bosanac Ekrem M. koji živi i radi u Njemačkoj je nedavno u toj državi osuđen na dvije godine uslovne kazne zbog krijumčarenja ljudi i to svojih državljana kojima je davao posao.

U Njemačkoj su telefonski tehničari rijetki, ali u Bosni i Hercegovini desetine takvih čekaju na posao, piše Bild. Upravo tu činjenicu je iskoristio Bosanac Ekrem M. kada je sunarodnike dovodio da na crno rade u kompaniji u kojoj šef za otprilike pet eura po satu.

Ekrem M. (47) se u ponedjeljak našao pred okružnim sudom u Njemačkoj zbog krijumčarenja stranaca. On je šef kompanije koja pruža telefonske usluge u Njemačkoj, a priznao je da je u Wendlingen doveo 41 sunarodnika.

Na sudu se pravdao da su klijenti na njega vršili pritisak da pronađe više tehničara i da se zbog toga morao snaći. S obzirom na to da u Njemačkoj nije mogao pronaći nijednog odlučio je zaposliti i prokrijumčariti svoje sunarodnike.

Zbog toga što je priznao djelo Ekrem je dobio samo dvogodišnju uslovnu kaznu.

BHDINFODESK

Related posts

Kanadsko odavanje počasti državi BiH povodom 25. novembra Dana državnosti

BH dijaspora u Švedskoj u znaku podrške protestima protiv dodjele Nobelove nagrade Peteru Handkeu

Uhapšen Muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji Jasmin ef. Bekrić, zbog sumnje da je zloupotrijebio blizu 100.000 dolara

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment