BiH dijaspora

Od petka za ulazak u Austiju građanima Balkana potreban negativan PCR test

banner

Za ulazak u Austriju osoba koje su boravile u takozvanim rizičnim zemljama, u koje spadaju sve države Zapadnog Balkana, biće uveden obavezan negativan PCR test, najavljeno je danas poslijepodne na konferenciji za štampu austrijske vlade.

Kancelar Sebastian Kurz najavio je od petka strožije kontrole na ganicama Austrije, kao i da će od tada biti moguć ulazak u Austriju iz rizičnih regiona samo uz negativan PCR test.

– Mjere koje preduzimamo imaju za cilj sprječavanje daljeg širenja koronavirusa. Kada pogledamo aktuelne klastere onda vidimo da imamo problem sa uvozom virusa, prije svega sa Zapadnog Balkana, objasnio je on na konferenciji za štampu.

Kurz je kazao da je Austrija iscrpila sve nivoe upozorenja za putovanje, apelovala na građane da odustanu od putovanja u rizične regione i da već sada postoji obaveza samoizolacije prilikom povratka iz takvih dijelova svijeta.

Što se PCR testova tiče kaže da će biti prihvaćeni samo oni iz certifikovanih laboratorija.

BHDINFODESK

Related posts

16. SUSRETI BOŠNJAKA U SOMERSETU: NA DONATORSKOJ VEČERI BOŠNJACI DONIRALI VIŠE OD 250 HILJADA DOLARA ZA SJEDIŠTE IZ U AMERICI

Editor

Bijeli golub ponovo (ne)leti 34/205 NI TAMO, NI OVAMO…

Editor

UHAPŠENO PET BOSANACA: Švercali TNT eksploziv i detonatore iz Francuske u BiH

Leave a Comment