Društvo

Usljed infekcije koronavirusom, na Ahiret preselio ministar Salko Bukvarević

U Izolatoriju Podhrastovi, gdje je bio hospitaliziran zbog infekcije koronavirusom, na Ahiret preselio je federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević, potvrđeno je iz Vlade FBiH. 

Rođen 20.4.1967. godine u Gornjem Hrasnu, općina Kalesija.

Osnovnu školu (1982. godine) i Srednju građevinsko-geodetsku tehničku školu (1986. godine) završio u Tuzli. Na Rudarsko-geološkom-građevinskom fakultetu u Tuzli diplomirao 1996. godine, magistrirao 2004. godine, a doktorirao 2011. godine. Na ovom fakultetu izabran u zvanje docenta.

Od 1995. do 1998. godine bio sekretar Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona, od 1998. do 2007. direktor JU BKC TK-a, od 2007. do 2010. izabrani zvaničnik – profesionalni poslanik u Skuštini TK-a, a od 2012. godine stručni saradnik za investicije u Sektoru za rudarstvo JP EPBiH.

Kao član komisije učestvovao u pisanju Ustava Tuzlanskog kantona. Učestvovao u formiranju Građevinskog odsjeka na Rudarskom fakultetu u Tuzli. Radio na projektima „Perspektive naučnog istraživanja u oblasti eksploatacije ukrasnog kamena u BiH” i „Praćenje pomjeranja i deformacija terena u gradu Tuzli”, te drugim.

Dobitnik je više ratnih i mirnodopskih priznanja i pohvala.

Iza Bukvarevića su ostali supruga i dvoje djece. 

https://osmrtnicama.ba/salko-bukvarevic/

BHDINFODESK

Related posts

Nadarena umjetnica dobila državljanstvo BiH

Urednik BiH Info Desk

Amerikanci u Bagdadu ubili jednog od najvažnijih iranskih generala

Urednik BiH Info Desk

Vic Edina Adilovića: Imala žena tri muža, prvi je bio Crnogorac, drugi iz SDA, treći iz SDP-a…

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment