Kultura Muzika

Kanada: „Srčani udar“ objavio novi album: „Sve ili ništa“

banner

Nakon dvije godine, brojnih singlova koji su osvojili publiku širom regiona i inostranstva, zvučnih saradnji i uloženog velikog umijeća, ljubavi i znanja, muzičko remek djelo grupe „Srčani udar“- album „Sve ili ništa“ sa 18 pjesama je konačno objavljen i dostupan za fanove i poštovaoce dobrog rock zvuka.

Većinski autor na albumu je lider Dejan Đurković Englez, zaslužan za tekstove, muziku i aranžmane, koje je radio u saradnji sa vokalom Slobodanom Vitasom i legendarnim Zlatanom Ćehićem Ćehom. Svoj doprinos u nastajanju teksta za numeru “Na pola koplja”, duet sa Alenom Islamovićem, je dao upravo i poznati pjevač napisavši strofe. 

Sedmi studijski materijal grupe je specifičan po mnogo čemu i sigurno da zavrijeđuje pažnju. 

„Srčani udar“/Sve ili ništa/srcaniudar.com

Nastajao je na dva kontinenta, sniman je u više gradova i u 6 tonskih studija, što dovoljno govori o svestranosti i utjecaju zvuka „Srčanog udara“ koji dopire do publike i sluša se u svim bivšim republikama, te širom dijaspore u Evropi, Americi i Kanadi. Kako i ne bi kada su svoj dio muzičke duše u njega utkali i velikani regionalne rock scene Alen Islamović, Ante Toni Janković, Miki Petkovski (SMAK), Zlatan Ćehić Ćeha, grupa „Osvajači“, Žanil Tataj Žak, Lana Škrgatić, sve redom saradnici na duetima.

– Veliki dio materijala je snimljen u Dynamic Produkciji u Kanadi. Dragomir Herendić je u svom studiju u Ivangradu snimao vokale za pjesme na kojima su gostovali Alen Islamović, Zlatan Ćehić Ćeha i Lana Škrgatić. Žanil Tataj je snimao vokale u Zagrebu, Toni Janković u Karlovcu, „Osvajači“ u Kragujevcu, a post produkciju pjesme „Još malo vatre i dima“ radio je Tihomir SuperSonic Studio u Torontu. Pored svjetske digitalne distribucije na preko 200 vodećih muzičkih platformi, uključujuci Amazon, Apple Music, Spotify…, prvi tiraž CD digipack-a je štampan u 10 hiljada primjeraka i distribuiran u preko 800 prodavnica širom dijaspore- kaže Dejan Đurković Englez napominjući da isporuku CD-a vrše za cijeli svijet, a on se može naručiti na zvaničnoj stranici benda www.srcaniudar.com

Album inspirisan različitim pričama, životnim i ljubavnim, zasigurno će sam inspirisati i oduševiti mnoge, potvrđujući da rock iskra na našim prostorima nije ugašena već živi i plamsa kroz fenomenalne stihove i rime „Srčanog udara“. U prilog tome ide i činjenica da je se čak 14 od 18 pjesama sa albuma „Sve ili ništa“ našlo na vodećim domaćim top listama. 

P.R.

Related posts

Konceptualni umjetnik Almir Dervišević iz Nizozemske: Korona samo intenzivirala digitalnu izolaciju

BHD Info Desk Administrator

Bottrop: Udruženje “Leben und Lernen in Bosnien” organizuje festival našeg ali i regionalnog filma filma

Urednik BiH Info Desk

Uskoro Halid Bešlić i Željko Bebek na mini turneji u Skandinaviji

Leave a Comment