Muzika

(Video) Grupa ZAR za Dan žena objavila pjesmu „S tobom sve“: „Brak je i šerpa i krevet i pegla…“

banner

„Brak je i šerpa i krevet i pegla“- pjevaju u novoj pjesmu članovi grupe ZAR. Oni su danas, na Dan žena, objavili spot za zanimljivu kompoziciju „S tobom sve“, koja govori o naporima jednog muzičara da uskladi stalne probe, nastupe i sve ostale obaveze vezane za muziku sa svojom porodicom. 

Spot je sniman u Bijeljini i u Novom Sadu, a režiju potpisuje Dalibor Mrdić iz Invenio Filmsa. Pored članova benda u novom videozapisu pojavljuje se i televizijska voditeljica Dragana Dimić.

You Tube

– Ovo je jedna rokerska priča u kojoj su s jedne strane kuća i porodične obaveze, a s druge svirke, koncerti, probe… Tu sam između dvije vatre i teško je naći sredinu da ne trpe obje ljubavi. Ponovo sam se aktivirao autorski i pripremam još dosta dobrih pjesama. Dišem R’N’R punim plućima i u to će se uvjeriti publika na novom albumu, ali i u ovom spotu koji su maestralno uradili Dalibor Mrdić i Invenio Film  – kaže lider ZAR-a Amir Pilav Cvale.

Pjesma “S tobom sve” označava i novi početak grupe ZAR. Naime, uz Amira Pilava Cvaleta i njegovog sina Patricka tu su novi članovi benda. 

– ZAR svoje djelovanje usmjerava sa Njemačke na prostor bivše Jugoslavije. Do transformacije benda i promjena u postavi došlo je zbog nemogućnosti starih članova da odgovore obavezama u BiH, a sve zbog situacije sa koronavirusom koja ih onemogućava da često dolaze u Bosnu i Hercegovinu. Od sada je na gitari naš dugogodišnji prijatelj i autor većine pjesama na prvom albumu Igor Vukojević, a na basu je njegov sin Vuk. Za bubnjevima je Aleksa Božunović, a drugi gitarista je Nedim Merzić Neko sa kojim sam svojevremeno svirao u bendu “Generacija sretnika” iz Tešnja – kaže Pilav.

P.R.

Related posts

Novi hit Balaševića: ‘Dno dna’ ne žele emitirati u Srbiji

Muharem Serbezovski: Sve nacionalnosti su dobile Nobela, samo Cigani još nikad nisu

BHD Info Desk Administrator

Dubai: Dino Merlin s koncerta čestitao 6. april Dan grada Sarajeva

Leave a Comment