Kultura Muzika

Vrijedno priznanje: Njemački Grammy za Damira Imamovića

banner

Nakon što je juli proveo kao prvi na međunarodnoj listi izdanja u oblasti World Musica Transglobal World Music Charts i nakon četiri mjeseca u samom vrhu evropske liste World Music izdanja, Damirov novi album ne prestaje izazivati pažnju.

“Nacionalno udruženje muzičkih kritičara svake godine kandidira muzičke albume objavljenje u Njemačkoj. Ova prestižna institucija ovog ljeta kandidirala je album Damira Imamovića ‘Singer of Tales’ za svoju nagradu u kategoriji tradicionalne muzike. Prije par dana nam je iz Berlina stigla radosna vijest da je Damir dobitnik ovog prestižnog priznanja!”, kaže Damir Imamović.

“Zahvaljujem njemačkom udruženju muzičkih kritičara koji su me predložili za nagradu i, na kraju, glasali za mene! Ovo je nagrada za cijelu ekipu koja je radila na albumu. Jedva čekam da kraj pandemije koronavirusa obilježimo velikom turnejom koju smo odgodili iz razumljivih razloga”, poručuje izvanredni bosanskohercegovački muzičar.

Svoj sedmi album “Singer of Tales” Damir je snimio sa međunarodnom ekipom, koju čine američki kontrabasista Greg Cohen (poznat po saradnji s Tom Waittsom, Johnom Zornom, Bobom Dylanom i dr.), istanbulski muzičar Derya Türkan (poznat po saradnji s Kudsijem Ergunerom, Erkanom Ogurom i dr.) i violinistica Ivana Đurić (članica benda “Sevdah Takht” Damira Imamovića). Album su producirali čuveni londonski producent Joe Boyd i Andrea Goerlter, a izdavač je londonski “Wrasse Records”. 

BHDINFODESK

Related posts

Direktor fotografije Kenny Nalbant Suleimanagich: Film je moj život!

Editor

Promocija 14 knjiga posvećenih srebreničkom genocidu

Urednik BiH Info Desk

U martu Halid Bešlić i Hari Mata Hari na zajedničkoj blic turenji u Švedskoj

Editor

Leave a Comment