BiH dijaspora

USAID kroz projekt ‘Diaspora Invest’ otvorio novi poziv za dodjelu grantova

USAID Projekt “Diaspora Invest” raspisao je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kompanijama u Bosni i Hercegovini koje imaju vezu sa bh. dijasporom kroz strukturu vlasništva ili poslovna partnerstva. Riječ je o sedmom pozivu ove vrste, a fokusiran je na mala i srednja preduzeća (d.o.o.) koja nisu starija od tri godine.

“Aplikaciji za grant sredstva možete pristupiti na www.grant.diasporainvest.ba, gdje u nekoliko koraka i uz dostavljanje tražene dokumentacije i investicijskog projekta, možete ponuditi plan koji Projekt podržava kroz bespovratna sredstva do 50.000 KM”, poručuju iz USAID Projekta “Diaspora Invest”.

Za sve dodatne informacije, svi zainteresirani se mogu prijaviti na tri online Zoom sesije: 9. septembar (11:00 sati), 10. septembar (16:00 sati) i 23. septembar (15:00 sati). Pristupni podaci za sesije dobiju se po dostavljanju kontakt podataka na info@diasporainvest.ba.

USAID Projekat “Diaspora Invest” ohrabruje investicije bh. dijaspore u Bosni i Hercegovini, poduzetnika koji su se vratili u domovinu, ali i onih koji žive u inostranstvu, a ulažu u poslovne projekte u zemlji. Kroz nešto više od tri godine rada, ovaj projekat je podržao više od 100 kompanija kroz programe tehničke podrške i dodjele grantova. Poziv će biti otvoren do 30. septembra ove godine.

Fena

Related posts

U Biznis centru bh. dijaspore održan trening o konkurentnosti na tržištu

Editor

Bosanka Valida, DJ-ica i producentica poznato ime u Los Angelesu

Urednik BiH Info Desk

Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj formiran 7. juna 1992. u Örebru

Editor

Leave a Comment