BiH dijaspora

CIK: U toku obrada prijava za glasanje putem pošte

banner

U Centralnoj izbornoj komisiji BiH u toku je obrada prijava za glasanje putem pošte. S tim u vezi potrebno je da sve osobe koje su dostavile prijave za glasanje putem pošte redovno prate status realizacije svoje prijave za glasače izvan BiH putem internet stranice Centralne izborne komisije BiH – www.izbori.ba , i to klikom na link „PROVJERA PRIJAVA ZA GLASANJE IZVAN BiH“, te unosom traženih osobnih podataka, kako bi bili pravovremeno informirani o statusu svoje prijave, odnosno svojoj registraciji za glasanje izvan Bosne i Hercegovine.

Nakon obrade prijava birača za glasanje izvan BiH bit će sačinjen izvještaj na osnovu koga će Centralna izborna komisija BiH donijeti odluku o zaključivanju Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine o čemu će javnost biti blagovremeno informirana.

Također, obavještavamo javnost da je za Lokalne izbore 2020. godine dostavljen mnogo veći broj prijava glasača za glasanje izvan Bosne i Hercegovine u odnosu na prethodne izborne cikluse. Centralna izborna komisija BiH je u cilju efikasnosti u aktivnosti obrade predmetnih prijava, te okolnosti da se predmetna aktivnost odvija u okolnostima pandemije COVID – 19, organizirala rad postojećeg i dodatno zaposlenog osoblja u više smjena kako bi blagovremeno okončala registraciju svih validnih prijava za glasanje izvan Bosne i Hercegovine.

BHDINFODESK

Related posts

Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike: Eldin-ef. Suša imenovan za glavnog imamam Medžlisa 4

Editor

Bošnjačka emigracija: Izazovi i perpsektive

Editor

POZIV ZA ZAVIDOVIĆKU DIJASPORU

Editor

Leave a Comment