Najčitanije Sport

Amel i Anel Mujkić – Talentovani blizanci za koje su zainteresovani Mainz, Frankfurt i Darmstadt

banner

Svoj nogometni put u Njemačkoj grade blizanci Anel i Amel Mujkić koji su porijeklom iz Kalesije, a rođeni su 10. augusta 2004. godine u Ofenbachu. 

Anel je stoper i član je SV Karbener, dok je Amel golman i brani boje FC – TSG Konigsteina. Braća Mujkić su posljednjih godina redovno bili pozivani u regionalne reprezentacije u Njemačkoj, a često su na turnirima proglašavani za najbolje fudbalere. 

Fudbal su počeli trenirati sa devet godina, a od 2016. do 2020. bili su članovi Hessen Dreieicha. Talenat i dobre igre nisu ostali nezapaženi, tako da su ih u svojim redovima željeli vidjeti Mainz,  Frankfurt i Darmstadt. 

– Polako ali sigurno gradimo karijere. Znamo da ništa neće doći preko noći. Potrebno je dosta odricanja. Naravno, želja nam je da jednog dana zaigramo u Bundesligi, ali i da obučemo dres reprezentacije BiH. San svakog sportiste je da igra za domovinu. Nadamo se da će naredne godine FSBiH organizirati kampove širom Europe i na taj način brojni mladi nogometaši porijeklom iz BiH će dobiti priliku da zaigraju u najdražem dresu – kaže Anel Mujkić. 

Njegov brat blizanac Amel ističe da prate sve utakmice reprezentacije BiH, te da mu je među golmanima uzor Asmir Begović. 

– Na golmanu je velika odgovornost i mi smo uvijek nekako krivi za poraze. Još kao dječak sam maštao da budem golman, a uz Asmira najdraži su mi trenutno Marc Andre ter Stegen i Keylor Navas. Naravno, volio bih jednog dana zaigrati u jakom evropskom klubu i dostići barem dio slave legendarnog igrača Fikreta Mujkića Piketa koji je bio zvijezda jugoslovenskog fudbala i o kojem nam često pričaju – kaže Amel koji ističe da su im velika podrška majka Medina i otac Fikret.

P.R.

Related posts

Mogući protivnici BiH u baražu su Slovačka, Sjeverna Irska i Vels

Urednik BiH Info Desk

Kruže glasine: Jusuf Nurkić prelazi u Cleveland Cavalierse?

Editor

Svjetski prvaci ostvarili minimalnu pobjedu na Grbavici

Editor

Leave a Comment