BiH dijaspora

BiH ambasada Oslo: Izvršena registracija građana Mostara za predstojeće izbore

Registracija građana Mostara za predstojeće izbore u decembru izvršena je danas u prostorijama Diplomatsko-konzularnog predstavništva Oslo.

Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević je naveo da znatan broj Mostaraca živi u Norveškoj i da nije potrebno naglašavati koliko je Mostar bitan grad za BiH, kulturološki i historijski, te na svaki drugi mogući način. Grad koji su uvijek krasili epiteti kao liberalnog, otvorenog za sve svoje građane svih nacionalnosti i vjerskih ubjeđenja.

Koristim priliku, naglašava ambasador Makarević, da podsjetim da trebamo biti svjesni činjenice da sam proces registracije za izbore u Mostaru traje do 6. oktobra 2020. godine.

“Naša vrijedna dijaspora pomaže ekonomski svoju maticu veoma predano, međutim vrijeme je da se i snažnije uključe u demokratizaciju naše BiH. Mi svi imamo obavezu uporno insisitirati na bitnosti glasanja, prije svega kao osnovnog mehanizma svih demokratskih društava”, naveo je ambasador Makarević.

Dodao je da je juče donesena odluka o određivanju biračkih mjesta za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, prema kojoj će biračka mjesta za Lokalne izbore 2020. godine biti otvorena u šest DKP-ova, među kojima i u Ambasadi BiH u Oslu.

“Koristim priliku da Vas pozovem na obavljanje ove plemenite građanske dužnosti u našoj ambasadi. Za građane koji se do sada nisu odazvali pozivu za registraciju, imaju priliku da pogledaju link ambasade, na kome će moći naći sve potrebne informacije vezane za izbore koji slijede”, poručio je ambasador Makrević.

Fena

Related posts

Uprkos instrukciji: Ispred Ambasade BiH u Kanadi 11. jula sklonjena državna zastava

Editor

Emina Hadžić: Humanitarka koju odlikuju njena dobra djela

Bosanskohercegovačka dijaspora daje podršku porodicama Memić i Dragičević u njihovoj borbi za pravdu

Leave a Comment