BiH dijaspora

Kćerka Nermina Nikšića koja živi u Njemačkoj, prijavljena za glasanje iz Švicarske?

Vlast se boji ujedinjene opozicije, sprema se velika pljačka na izborima, kazao je na konferenciji za medije predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić.

Nikšić je iznio i vlastiti primjer, gdje je njegova kćerka, koja živi u Njemačkoj, na objavljenom biračkom spisku prijavljena za glasanje iz Švicarske. Kazao je da ga baš interesuje ko ju je prijavio da očito glasa za SDA, kako je rekao, jer se sigurno ovim ne bavi SDP.

“Podaci koje smo jučer počeli dobivati s terena, ukazuju na još jedan izborni proces opterećen brojnim nepravilnostima. I ja sam glasao za novi saziv CIK-a očekujući da će se oni uhvatiti ukoštac s nepravilnostima, ali očito da nemaju snage, ili nisu uspjeli, ili na to gledaju poprilično nonšalantno”, izjavio je on.

Naveo je kako je u četvrtak objavljena odluka o biračkom spisku onih koji će glasati izvan BiH te da očekuje da se produži rok od 48 sati za njegov pregled.

“Očito je da su vladajući postali svjesni da će sve teže krasti, jer se opozicija udružila pa su se okrenuli fiktivnim prijavama. Imali smo izbore, kako su se pobjedama u BiH hvalili Plenković i Vučić, oni sad vraćaju dug”, izjavio je Nikšić.

Zapitao se je li normalno da s jedne adrese glasa 50 kandidata.

BHDINFODESK

Related posts

Godišnjica pogibije: Željko Ružičić novinarskom porukom širio nadu da će zlo biti pobijeđeno

BHD Info Desk Administrator

Bosanci najbrojnija balkanska dijaspora u Austriji

Nenad Pavle Pavlović skaut mnogih njemačkih timova: Fudbal je ono od čega se ne može pobjeći

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment