BiH dijaspora

Wizz Air privremeno obustavio 50 linija u BiH i regiji

Aviokompanija Wizz Air je privremeno obustavila pedeset linija u BiH i regiji. Najviše otkazanih linija je u Skoplju, zatim slijede Tuzla, Ohrid, Podgorica, Beograd, Niš, Priština, Ljubljana, Split i Sarajevo.

Otkazane su sljedeće linije: Skoplje – Salzburg, Charleroi, Copenhagen, Beauvais, Bremen, Hanover, Baden Baden, Nirnberg, Budimpešta, Milan, Rim, Venecija, Malta, Sandefjrod, Bratislava, Barcelona, Stockholom Skavsta, Vaxjo. Zatim Tuzla – Salzburg, Beč, Billund, Basel, Cologne, Friedrichshafen, Baden Baden i Vaxjo, Ohrid – Beč, Basel, Dortmund, Memmingen, Milan, Malmo i London Luton, Podgorica – Beč, Dortmund, Memmingen, Budimpešta, Milan, kao i Beograd – Salzburg, Hanover, Baden Baden, Malta, Niš – Beč, Malmo, Priština – Budimpešta, Ljubljana – Charleroi, Split – Dortmund i Sarajevo – Budimpešta.

Avioprijevoznik će tokom novembra otkazati svih šest linija u Podgorici, ali neke bi ponovo trebale biti uspostavljene već u decembru.

Još uvijek su aktivne linije na relacijama Memmingen – Podgorica, Beč – Ohrid i Stockholm – Skoplje, ali će biti ukinute za dvije sedmice.

Iako prijevoznik neke linije planira obnoviti u novembru i decembru, očekuje se da će se planovi promijeniti, odnosno da će datumi biti pomjereni.

Također, Wizz Air odlučuje o nastavku linija koje su privremeno otkazane tokom ljeta, uključujući Skoplje – Turku i Beograd – Larnaca, dok bi linije Skoplje – Nirnberg, Skoplje – Copenhagen i Beograd – Baden Baden trebale ponovo krenuti krajem ovog mjeseca.

Većina linija bi se trebala obnoviti tek krajem marta 2021. godine, piše Exyuaviation.

Wizz Air je u septembru zabilježio pad broja putnika od 60 posto, iako se nadao će u tom mjesecu ubrzati oporavak. Kapacitet rada kompanije ovog mjeseca smanjen je za pola i očekuje se da će tako i ostati tokom zime.

BHDINFODESK

Related posts

SAD: Student Demir Sikirić dizajnirao je prototipski 3D štampani protetik prilagođen osobama sa paralizom gornjih ekstremiteta

Editor

Drammen: Održani tradicionalni susreti Bošnjaka u Norveškoj

Editor

Zajednica sandžačke dijaspore u Holandiji: U subotu obilježava Dan Sandžaka i Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Editor

Leave a Comment