Sport

Zmaj se oprostio od reprezentacije

Ervin Zukanović, fudbaler turskog superligaša Fatih Karagumruka, neće više nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Od reprezentativnog dresa oprostio se na svom Instagram profilu.

Instagram

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti: 

Svakom profesionalnom sportašu je jedan od najvećih ciljeva da nastupa za reprezentaciju svoje države. Da rame uz rame sa svojim saigračima, uz podršku navijača, porodice i cijele nacije branimo boje svoje zastave. Osjećaj kada slušam našu himnu je neopisiv i daje jednaku motivaciju na bilo kojem terenu. Od prvog nastupa davne 2012. godine sa dresom omiljene zastave imao sam cilj da iznesemo nasu reprezentaciju na veliko takmičenje.

Nažalost, taj san mi je oduzet 2014. godine u Brazilu i već tada sam razmišljao o povlačenju. Međutim, život i karijera su me naučili da se trudom i oscilacijama izazova prevazilaze sve prepreke i brišu sva odustajanja. Svaka prepreka na toj strani bivala je nagrađena uspjehom u klubovima za koje sam igrao.

Ljubav i predanost državnim bojama su me uvijek vraćale, ali su povrede bile te koje su me zaustavile i primorale da je došlo vrijeme da završim ovo poglavlje sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine i posvetim se u potpunosti matičnom klubu. 

Vrijeme je da nove generacije ispunjavaju istu želju i uživaju veću sreću u budućim takmičenjima. Hvala saigračima sa kojima sam stekao prijateljstvo, pojedincima iz Saveza, novinarima i neumornim i vjernim navijačima koji su nas u stopu pratili i podržavali u svim rezultatima”.

BHDINFODESK

Related posts

Semjon Milošević: Na Balkan Soccer Camp-ovima otkrili smo 30 talenata iz Amerike

Urednik BiH Info Desk

Svjetsko prvenstvo u nogometu za srednjoškolce: Mnogi neće da igraju sa selekcijom RS-a u Beogradu

Editor

Inter i Roma postigli dogovor oko Džeke

Editor

Leave a Comment