Sport

Sarajevski zet iz Amerike spreman investirati u KK Bosna

banner

Pred početak ove sezone dovodilo se u pitanje i učešće u Ligi BiH zbog prilično ispražnjene kase, ali je rukovodstvo kluba uspjelo da privremeno “ugasi požar” i počne s takmičenjem.

Košarkaški klub Bosna već nekoliko godina ne igra značajnu ulogu u BiH.

Šampion Evrope iz 1979., zbog teške finansijske situacije, fuzionisao se 2014. godine sa sarajevskim klubom Royal kako bi se stabilizovao, ali stanje je daleko od dobrog.

Pred početak ove sezone, dovodilo se u pitanje i učešće u Ligi BiH zbog prilično ispražnjene kase, ali je rukovodstvo kluba uspjelo da privremeno “ugasi požar” i počne s takmičenjem.

Međutim, prema riječima prvog čovjeka kluba Almira Bradića, postoji mogućnost da u klub uđe “prilično ozbiljan investitor”.

“U pisanoj formi smo dobili pismo namjere, što dovoljno kazuje o ozbiljnosti investitora. Riječ je o čovjeku koji je, kako obično u Sjedinjenim Američkim Državama kažu, ‘Bosnian American’ ili bosanski Amerikanac. Riječ je o čovjeku koji je uspješan biznismen u američkim okvirima i koji je itekako vezan za Sarajevo i KK Bosna i koji je spreman investirati kako bi naš klub dosegao nekadašnji nivo”, rekao je Bradić za list “Faktor”.

Prema njegovim riječima, neće se dogoditi nikakva promjena bilo čega što simbolizuje klub.

“Apsolutno se ništa neće promijeniti kada je riječ o grbu i ostali simbolima Bosne. Čovjek je svjestan svih tih vrijednosti. O njegovom imenu i imenu njegove kompanije još ne želim da govorim, a i ono što sam kazao u Tuzli, učinio sam u dogovoru s njim”, istaknuo je Bradić.

Bosna bi, prema ovom planu, krenula stopama Fudbalskog kluba Sarajevo, na čijem čelu su investitori iz Vijetnama.

“Otprilike sve bi trebalo biti na tom fonu i ići u nekom smjeru u kojem je to izvodljivo s obzirom na to da je ipak malo drugačije, jer se radi o domaćem čovjeku. On itekako osjeća damar Sarajeva i navijača, a ekonomske prilike u su takve kakve jesu. No, ako je suditi prema svemu, čini se da je ovo win-win situacija za sve. Klub, grad i navijači bi uskoro trebali doći na svoje. Kao svaki poslovan investitor, on želi da zna u šta ulazi. Mi smo već u procesu definisanja i u KK Bosna i u KK Royalu. Pandemija koronavirusa nas je malo usporila sve, ali ja se nadam da ćemo imati jasniju situaciju u narednih mjesec-dva, kada ćemo informisati javnost o svim dešavanjima. Iskreno, nekog roka nema niti se treba žuriti i sve prebijati preko koljena jer je neko napokon spreman da pomogne”, zaključio je predsjednik sarajevskog kluba.

S.B.

Related posts

Veliko zanimanje TV kuća za prenos utakmice BiH – Sjeverna Irska: 14 TV kanala prenosi susret

SELEKTOR FARUK HADŽIBEGIĆ OBJAVIO IMENA POZVANIH FUBALERA ZA UTAKMICE SA ISLANDOM I SLOVAČKOM

Urednik BiH Info Desk

Oglasili se BH Fanaticosi: Gospodine Osim, mi nismo zaboravili Vašu ruku spasa u trenucima mraka!

BHD Info Desk Administrator

1 comment

Leave a Comment