Svijet

Izmir: Ispod ruševina spašeno dvoje djece

banner

Tri dana nakon što je Tursku i Grčku pogodio snažan zemljotres spasilački timovi u Izmiru su iz ruševina stambenih zgrada uspjeli izvući dvoje djece. Nažalost, broj umrlih je porastao na 81.

Elif Perinček (Perincek) izvučena je iz ruševina gotovo 65 sati nakon zemljotresa u okrugu Bajrakli u zapadnoj provinciji Izmir. Elif je 106. osoba koja je spašena iz ruševina i prebačena u bolnicu.

Spasioci su aplaudirali dok je 14-godišnji Idil Sirin izlazio iz ruševina, nakon što je tu bio zarobljen otprilike 58 sati. No, njegova osmogodišnja sestra Ipek nije preživjela, javila je televizija NTV.

Sedam sati kasnije spasioci su iz druge srušene zgrade izvukli trogodišnju Elif Perincek čije su majka i dvije sestre spašene dva dana ranije. Dijete je provelo 65 sati u olupinama svog stana i postalo je 106. osoba koja je živa spašena.

FAD je u ponedjeljak saopštio kako je u zemljotresu u Izmiru poginulo 81 osoba, osim toga objavljeno je kako su povrijeđene 962 osobe, od toga 743 je otpušteno iz bolnica, a 219 ih je zadržano na liječenju.

Odgovrni kažu da je najmanje 20 zgrada srušeno u Izmiru, a spasioci nastavljaju tragati za preživjelima, akcije spašavanja i dalje traju u osam zgrada.

BHDINFODESK

Related posts

Evropski parlament usvojio rezoluciju kojom se ‘holodomor’ u SSSR-u priznaje kao genocid

BHD Info Desk Administrator

Šaćirbej: Ovo je opasna situacija za cijeli svijet, Trump želi napraviti haos

BHD Info Desk Administrator

Turska: Broj stradalih u zemljotresu u Izmiru porastao na 105 osoba

Editor

Leave a Comment