Zdravlje

Bijeli golub ponovo (ne) leti 206/ 88: NEKOME PUKAO FILM…

Oprečna su mišljenja oko „švedskog modela“ borbe protiv korone. Iskusio sedam mjeseci i gdje se život skoro normalno odvijao. A jesam zabrinuo pred ljetošnji polazak u Bosnu kako ću morati natakariti masku. Urezala davna slika, jal iz Tokija ili Pekinga: zbog zagadjenja zraka ljudi sa maskama na ulicama.

To oko maski u zatvorenim prostorima i nekako. Već nedavnu odluku da se moraju posvuda nositi primio „onako“. Što se mora- mora, pa nadošlo i ono moje „Čovjek je uvijek (i) na dobitku“. U Tuzli dvostruka korist, kolika tolika zaštita (i) od zagadjenog zraka.

Za razliku od Örebra, gdje je veliki izbor za šetnju van domašaja automobila, u Tuzli najprikladnija Banja. Ali sa Brčanske Malte valja proći pored gustog saobračaja i nakon desetak minuta, od zgrade Zvijezda, skrenuti desno. I samo što sam zašao u prostor Banje ugledao bačenu bijelu masku. Tu i tamo po gradu mogu se vidjeti zaprljane i zgužvane, ali ova je bila sasvim nova!

Očigedno nekome je „pukao film..!“ I ne pukao. U svoj raspamećenosti neko će i tako. Nema lijeka, nema vakcine… Biće da je čovjećanstvu stigla naplata zbog svih aferima i ostaje još jedino gledanje u Nebo. Najgore u svemu je „navikavanje “ šta nas snašlo, a ne prizivati ružne slutnje šta još sve može zapasti.


Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje. Prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK i šalje na preko 80 mail adresa.

Piše: Sead Hambiralović

Related posts

Važnost pravilne ishrane u ramazanu pod okolnostima izolacije je još izraženija

Urednik BiH Info Desk

Soda bikarbona čini čuda za vašu kosu, kožu i tijelo

BHD Info Desk Administrator

Grandiozna vijest iz Pfizera: ‘Naša vakcina je 90 posto učinkovito u sprečavanju virusa!‘

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment