Zdravlje

Bijeli golub ponovo (ne) leti 206/ 88: NEKOME PUKAO FILM…

banner

Oprečna su mišljenja oko „švedskog modela“ borbe protiv korone. Iskusio sedam mjeseci i gdje se život skoro normalno odvijao. A jesam zabrinuo pred ljetošnji polazak u Bosnu kako ću morati natakariti masku. Urezala davna slika, jal iz Tokija ili Pekinga: zbog zagadjenja zraka ljudi sa maskama na ulicama.

To oko maski u zatvorenim prostorima i nekako. Već nedavnu odluku da se moraju posvuda nositi primio „onako“. Što se mora- mora, pa nadošlo i ono moje „Čovjek je uvijek (i) na dobitku“. U Tuzli dvostruka korist, kolika tolika zaštita (i) od zagadjenog zraka.

Za razliku od Örebra, gdje je veliki izbor za šetnju van domašaja automobila, u Tuzli najprikladnija Banja. Ali sa Brčanske Malte valja proći pored gustog saobračaja i nakon desetak minuta, od zgrade Zvijezda, skrenuti desno. I samo što sam zašao u prostor Banje ugledao bačenu bijelu masku. Tu i tamo po gradu mogu se vidjeti zaprljane i zgužvane, ali ova je bila sasvim nova!

Očigedno nekome je „pukao film..!“ I ne pukao. U svoj raspamećenosti neko će i tako. Nema lijeka, nema vakcine… Biće da je čovjećanstvu stigla naplata zbog svih aferima i ostaje još jedino gledanje u Nebo. Najgore u svemu je „navikavanje “ šta nas snašlo, a ne prizivati ružne slutnje šta još sve može zapasti.


Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje. Prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK i šalje na preko 80 mail adresa.

Piše: Sead Hambiralović

Related posts

Dodik ima obostranu upala pluća, pozitivan na koronavirus

BHD Info Desk Administrator

Ovim napitkom dеtоksikujte svојu јеtru

Editor

Španija uvodi potpuno ograničenje kretanja

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment