Svijet

“Tvrdi lockdown”: Austrija se sprema za potpuno zatvaranje

banner

U Austriji se uvode strože mjere zatvaranja koje uključuju i zatvaranja maloprodaje i daljnja ograničenja socijalnih kontakata, javljaju austrijski mediji u petak, prenoseći da je u zemlji zabilježen novi rekord od 9586 novozaraženih koronavirusom u prethodna 24 sata.

“Predsjednik i dopredsjednik vlade Sebastian Kurz i Werner Kogler, ministar unutarnjih poslova Karl Nehamer i ministar zdravstva Rudolf Anschober obratit će se u subotu građanima kako bi ih informirali o novim mjerama”, javlja internetska stranica dnevnika Oberoesterreichische Nachrichten iz Linza.

Povjerenstvo za praćenje mjera i razvitka pandemije je, kako nadalje javlja ovaj dnevnik, još u četvrtak preporučilo prelazak na tzv. “tvrdi lockdown”, koji uključuje zatvaranje objekata maloprodaje koji nisu presudni za temeljnu opskrbu građana, kao i objekte uslužnih djelatnosti.

Za razliku od proljetnog zatvaranja, škole i vrtići bi trebali ostati otvoreni.

Vlada je prilikom uvođenja aktualnih mjera zatvaranja, koje su na snagu stupile 3. novembra, najavila da će nakon deset dana iznova vrednovati epidemiološko stanje, prema čemu će biti donesena odluka o novim mjerama.

Ministar zdravstva Anschober kritizirao je u četvrtak ponašanje građana Austrije u trgovinama.

“Zabrinjavaju me slike mase ljudi u trgovinskim centrima, gužvi i zajedničkih konzumacija hrane i pića”, rekao je Anschober.

Dosadašnje mjere, koje su uključivale zatvaranje restorana i zabranu održavanja manifestacija, nisu dale očekivane rezultate. Zabrana u uslužnim djelatnostima vjerojatno će se odnositi na kozmetičke salone, salone za masažu i slično, ali se još ne zna hoće li se odnositi i na frizerske salone. Zabrana u trgovini prije svega će se odnositi na velike trgovinske centre.

U Austriji je trenutno na snazi policijski sat koji vrijedi od 20 sati do 6 sati ujutro.

Hina

Related posts

Dominic Raab: Genocid u Srebrenici bio je planirana operacija

BHD Info Desk Administrator

Austrija nova odluka: Stroge kazne za nesavjesne vozače

Editor

Sutra počinje zimsko računanje vremena

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment