Izbori BiH

CIK BiH: Pogledajte najnovije rezultate, obrađeno 99.82 posto biračkih mjesta

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je ovog popodneva nove, ažururane rezultate lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini. Novim rezultatima obuhvaćeno je značajno veći broj biračkih mjesta te se sada s dosta sigurnosti mogu donositi zaključci o pojedinim općinama u kojima vlada velika neizvjesnost. Obrađeno je 99.82 posto biračkih mjesta.

U Centralni birački spisak za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, koji su održani 15. novembra, upisana su ukupno 3.283.194 birača, utvrdila je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.

Izbori su raspisani za 64 općinska vijeća u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine, 56 skupština opština u bh. entitetu Republika Srpska, 120 načelnika općina u Bosni i Hercegovini, 14 gradskih vijeća u Federaciji, sedam skupština gradova u RS-u te 22 gradonačelnika u Bosni i Hecegovini.

Na lokalnim izborima učestovalo je ukupno 543 politička subjekta, i to 129 političkih stranaka, 262 neovisna kandidata, 72 koalicije, devet listi neovisnih kandidata i 71 neovisni kandidat pripadnik nacionalnih manjina. Za lokalne izbore ovjereno je 30.809 kandidata.

Sve rezultate po općinama i gradovima sa pratećim detaljima možete pogledati na OVOM linku.

Related posts

NAŠ GLAS ZA BOLJE SUTRA PROTIV DEJTONSKOG TOTALITARIZMA

BHD Info Desk Administrator

U ponoć startala predizborna kampanja, za vlast se bori 30.789 kandidata

Editor

IFIMES analizira izbore u BiH: Uvod u tektonske promjene na političkoj sceni

Editor

Leave a Comment