Sport

Keln: U decembru Adnan Ćatić ponovo u ringu

banner

Njemački bokser bh. korijena Adnan Ćatić (Felix Sturm) vraća se u ring nakon četverogodišnje pauze i brojnih problema sa zakonom, potvrdio je Bild.

Bivši svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić borit će se protiv Tima Rosta iz Njemačke u svom povratku 19. decembra. Dogovorena je gornja težinska granica od 77,5 kilograma, a meč će se održati u Kelnu. Za 41-godišnjeg Ćatića koji inače u Njemačkoj nosi ime Felix Sturm to je povratak nakon gotovo pet godina odsustva iz ringa. Pobijedio je u 40 od ​​49 profesionalnih borbi. atićev suparnik Rost (29) pobijedio je u 10 od svojih 12 profesionalnih borbi.

U aprilu ove godine Adnan Ćatić (Felix Sturm) je osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza i dopinga. Pobijedio je u posljednjoj borbi prije pauze u fabruaru 2016. protiv Rusa Fjodora Čudinova i tako osigurao naslov takozvanog super svjetskog prvaka WBA-a. Nakon toga je imao pozitivan test na doping.

BHDINFODESK

Related posts

Zmaj se oprostio od reprezentacije

Urednik BiH Info Desk

Portland: Postavljeni bilbordi podrške Jusufu Nurkiću na bosanskom i engleskom jeziku

Ludnica u svlačionici Dinama: Zagrebački modri uz Mamićeve hitove “Ne može nam niko ništa“ i “Taman je” proslavili veliki uspjeh

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment