BiH dijaspora

Uprkos restrikcijama, Bosanci i Hercegovci u Skandinaviji pronašli način kako da obilježe Dan državnosti

Iako se u periodu pandemija koronavirusa ne mogu organizovati brojne manifestacije, proslava Dana državnosti Bosne i Hercegovine ipak neće izostati!

Bosanskohercegovačko udruženje u Švedskoj APU Network je odlučio prirediti ugodno online veče za sve Bosance i Hercegovce.

– Izuzetno smo počastvovani što ćemo zajedno sa Eldinom Huseinbegovićem obilježiti ovaj praznik uz pjesmu i razgovor o Bosni i Hercegovini, našem identitetu, kako ga njegovati i šta je to što nas čini Bosancima i Hercegovcima, poručuju iz udruženja.

Eldin Huseinbegović je bosanskohercegovački kantautor, pjevač i producent. Iza njega je dugogodišnja uspješna karijera sa mnogobrojnim poznatim imenima u regionu ka što su Dino Merlin, Hari Mata Hari, Marija Šerifović, Dženan Lončarević brojni drugi. Autor je preko 100 pjesama. Od 2002. godine radi kao tenor u operi Narodnog pozorišta u Sarajevu i učestvuje u izvođenju velikog broja operskih predstava i koncerata kao što su Hasanaginica, Traviata, Ero s’ onog svijeta, Tosca itd.. Od 1999. godine je vlasnik muzičkog studija “Džan”. Od 2010. godine član je “Balkanske muzičke akademije”, koju čine najbolji autori i producenti sa prostora Balkana.

Informaciju o ovom događaju podijelite sa svojim prijateljima, kolegama i familijom, i zajedno sa našim državljanima u Švedskoj proslavite ovaj, za našu domovinu jako značajan praznik.

Za program nije potrebna prijava, a možete ga pratiti putem zvanične Facebook stranice APU Networka ili njihovog YouTube kanala. Link će biti postavlje neposredno prije eventa, koji počinje u srijedu, 25. novembra u 20 sati.

APU NETWORK

Related posts

Washington Bosnia National Day/ Bill Clinton: Nobody thought that the Dayton Accords was perfect, it obviously set up the possibility of paralysis

BiH studenati u Češkoj ponovo negativni na korona virus

Urednik BiH Info Desk

Preko 143.000 pratilaca na YouTube: “Hanuma kocht” pripremom bh. i austrijskih jela spaja dvije kulture

Editor

Leave a Comment