BiH dijaspora

Bh. Radio Malme: 29. novembra 2020. slavi četvrt vijeka postojanja

Bosanskohercegovački Radio Malme, koji se emituje na bosanskom jeziku, prvi program je emitovao 30. novembar 1995. godine i do danas je realizirano 1.449 emisija a jubilarna 1.550. će se emitovati 29. novembra 2020. Do sada u programima bh. Radija Malme učestvovalo preko 3.000 gostiju.

U proteklih 25 godina ovaj radio je učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama i rado se odazivao svima koji su tražili pomoć. Bh. radio Malme se samofinasira i angažovanje je volonterski te nikada nije dobio bilo kakvu finansijsku pomoć za svoj rad (bilo iz Švedske ili Bosne i Hercegovine).

Program se emituje svake nedjelje od 11 do 13 sati na frekveniciji 89,2 MHz – može se čuti i u južnom dijelu Švedske, ali i u cijelom svijetu na internetu preko ovog linka.

Svaka emisija se snima pa je dostupna tokom cijele sedmice za slušanje svima onima koji je nisu mogli pratiti program uživo – prošlosedmičnu emisiju emitovanu 22. novembra zainteresirani mogu slušati ovdje.

Bh. Radio Malme je nezavisni radio, osnovan s ciljem da informiše sve naše ljude o aktuelnim dešavanjima u domovini, Švedskoj i svijetu, te promoviše bosanskohercegovačku kulturu i historiju. Jedan od važnih ciljeva programske politike je i afirmacija uspjeha naših građana u Švedskoj.

Više podataka o nekim učesnicima i gostima u programu BH Radio Malme čitajte ovdje.

Moja BiH

Related posts

Institut za istraživanje genocida Kanada: Gospođo Marić, Bošnjaci nisu izmislili sami sebe

Editor

Bihać-Švedska: Kod “humaniste” pronađeno i zaplijenjeno oko 1,5 kilogram kokaina

Bundestag: Usvojen novi Zakon: Lakše do vize za Njemačku

Leave a Comment