BiH dijaspora

Popularni pjevač bivšoj ljubavnici iz Australije mora da plati 70.000 Eura

banner

Osnovni sud u Prijedoru donio je presudu kojom je pjevač Halid Muslimović dužan Sonji Bašić, a s kojom je bio u vezi, isplatiti oko 70.000 eura, odnosno gotovo 140.000 maraka.

U periodu između 2015. i 2018. godine, dok su bili u emotivnoj vezi, poduzetnica iz Australije finansijski je pomagala pjevača i pozajmljivala mu novac.

Dio novca, oko 37.000 eura, Sonja je navodno dala Halidu na ruke, bez dokaza o uplati. Pošto svoj dug nije mogla da naplati godinama, Bašić je angažovala advokata i tužila Muslimovića sudu u Prijedoru, odakle je on, a nakon godinu dana donesena je prvostepena presuda.

Halid je dužan da isplati Sonji 140.000 konvertibilnih maraka u roku od 30 dana. Ostatak novca, 37.000 eura, koje mu je lično dala, sud nije uvažio, pa će Sonja ostati bez tog dijela duga.

Bašić je najavila da se na ovu prvostepenu presudu neće žaliti.

U toku je proces protiv Muslimovića u Osnovnom sudu u Banjoj Luci po optužnici koja ga tereti da je Bašić pretukao. Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je protiv Muslimovića prije nekoliko mjeseci podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH, kojom ga terete za pranje novca i prevaru te da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.000 KM.

Bašić je za srbijanske medije ustvrdila da je navodno novac slala i Muslimovićevom sinu i kćerki, a i za to ima dokaza, te će navodno tužiti i njih i tražiti da joj se vrati dug.

BHDINFODESK

Related posts

Njemačka: Adnan Fejzović je došao iz Vogošće, danas proizvodi najtraženije motore

Urednik BiH Info Desk

Saint Louis: Uskoro promocija novog albuma repera Vahida Saltage-Loga

Editor

Još jedna biznis konferencija u Sarajevu: Uz podršku USAID-a stiže 200 investitora i poduzetnika iz dijaspore

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment