Zdravlje

Kombinacija bjeli luk i alkohol: Tinktura liječi mnogobrojne bolesti

banner

Glavni sastojak recepta za prirodni lijek protiv mnogih bolesti jeste bijeli luk. Nemojte da vas to odmah udalji, jer ga pri konzumiranju nećete ni osjetiti, a podarićete organizmu pravi preporod!

Zbog alicina koji sadrži, beli luk ima snažno antibakterijsko dejstvo, a odličan je i u suzbijanju virusa, gljivica i parazita.

Vjeruje se da ova tečnost liječi aterosklerozu, bolesti pluća, impotenciju, sinuse, visok pritisak, atritis, reumu, gastritis, hemoroide, pomaže mršavljenju, reguliše probleme sa vidom i sluhom i ubrzava metabolizam.

Da biste napravili ovu moćnu tinkturu, nabavite 350 grama bijelog luka i 200 ml 95-procentnog alkohola ili ruma. Ako izaberete alkohol, vodite računa da ni slučajno ne sadrži metanol ili benzalkonijum-hlorid.

Priprema: Odvojite čenove bijelog luka, očistite i izgnječite. Pomješajte sa alkoholom i sipajte ustaklenu flašu. Nakon 10 dana procedite, pa vratite u flašu i ostavite da ostoji u frižideru dva dana.

Primjena: Ova ljekovita mješavina smije da se pije najviše 12 dana i to sipajući odrećeni broj kapi u čašu vode prije doručka, ručka i večere. Prvog dana stavite jednu kap prije doručka, dvije pijre ručka i tri prije večere.

a sam ovaj lijek isprobala samo sto ima način kako se pije.Pocetak je dobar Prvi dan 1 kap ujutro,dvije u podne,tri navečer a drugi dan ujutro 4 u podne 5 navečer 6 i svaki puta jedna kap vise do 25 kapi a zatim se ide unazad 25,24,23…,,,Recept je isprobam i dobar je samo se ne smije ponoviti za pet godina.

BHDINFODESK

Related posts

Znanstveni tim Ivana Đikića pronašao ‘Ahilovu petu’ korone

Editor

Koronavirus: Preko milion umrlih u svijetu

BHD Info Desk Administrator

Zdravlje: Ljudi koji žive u naseljima između 750 i 1.500 m nadmorske visine u prosjeku žive duže od onih koji žive u nižim predjelima

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment