Zdravlje

Kombinacija bjeli luk i alkohol: Tinktura liječi mnogobrojne bolesti

banner

Glavni sastojak recepta za prirodni lijek protiv mnogih bolesti jeste bijeli luk. Nemojte da vas to odmah udalji, jer ga pri konzumiranju nećete ni osjetiti, a podarićete organizmu pravi preporod!

Zbog alicina koji sadrži, beli luk ima snažno antibakterijsko dejstvo, a odličan je i u suzbijanju virusa, gljivica i parazita.

Vjeruje se da ova tečnost liječi aterosklerozu, bolesti pluća, impotenciju, sinuse, visok pritisak, atritis, reumu, gastritis, hemoroide, pomaže mršavljenju, reguliše probleme sa vidom i sluhom i ubrzava metabolizam.

Da biste napravili ovu moćnu tinkturu, nabavite 350 grama bijelog luka i 200 ml 95-procentnog alkohola ili ruma. Ako izaberete alkohol, vodite računa da ni slučajno ne sadrži metanol ili benzalkonijum-hlorid.

Priprema: Odvojite čenove bijelog luka, očistite i izgnječite. Pomješajte sa alkoholom i sipajte ustaklenu flašu. Nakon 10 dana procedite, pa vratite u flašu i ostavite da ostoji u frižideru dva dana.

Primjena: Ova ljekovita mješavina smije da se pije najviše 12 dana i to sipajući odrećeni broj kapi u čašu vode prije doručka, ručka i večere. Prvog dana stavite jednu kap prije doručka, dvije pijre ručka i tri prije večere.

a sam ovaj lijek isprobala samo sto ima način kako se pije.Pocetak je dobar Prvi dan 1 kap ujutro,dvije u podne,tri navečer a drugi dan ujutro 4 u podne 5 navečer 6 i svaki puta jedna kap vise do 25 kapi a zatim se ide unazad 25,24,23…,,,Recept je isprobam i dobar je samo se ne smije ponoviti za pet godina.

BHDINFODESK

Related posts

Jedenje jednog hot doga krati život za 36 minuta!

Urednik BiH Info Desk

Velika Britanija odobrila vakcinu protiv koronavirusa

Urednik BiH Info Desk

Slovenija od sutra uvodi rigoroznije protuepidemijske mjere

Editor

Leave a Comment