Bosnia Appeal

Kozarac – Samohranoj majci troje maloljetne djece gradi se kuća

banner

Samohrana majka Semina Softić iz Kozarca, koja je tokom posljednje trudnoće ostala bez supruga koji je nesretnim slučajem izgubio život, nastavila je brigu o dvije kćerke i sinu, dane provodeći u jako trošnoj kući sa drugim članovima porodice.

Brigu o dvije djevojčice Sajri i Ajli nastavlja majka Semina. Ubrzo se rađa i sin Elvir. Dane provodi u jako trošnoj kući sa drugim članovima porodice. Tražila je pomoć kako bi osigurala krov nad glavom za svoju djecu. Obratila se molbom i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica.

Tražila je pomoć kako bi obezbijedila krov nad glavom za svoju djecu, te se molbom obratila i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, nakon čega je uslijedio pozitivan odgovor.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić je kazao da ga je jako pogodila i rastužila priča porodice Softić.

  • Odmah smo prikupili potrebnu dokumentaciju i odobrili smo sav materijal za jednu tipsku porodičnu kuću. Sretni smo jer vidimo temelje, novi dom i novi život za porodicu Softić – kazao je ministar Ramić.

Komšije su također izašle u susret kako bi pomogli Semini i njenoj djeci, tako da se puno Prijedorčana, posebno Kozarčana, odazvalo akciji kako bi obezbijedili sredstva za ugradnju građevinskog materijala, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

  • Izgradnja je počela i nećemo stati dok Semina i njena djeca ne usele u svoj dom. Saradnja Ministarstva i nas povratnika se još jednom pokazala uspješnom. Moramo zahvaliti svima. Jedva čekamo da se radovi završe. Briga porodice Softić je briga svih nas – poručila je Seminina komšinica.

Fena

Related posts

Banovići: Agi Borovačkiću pomoć stiže od dijaspore iz Danske

Editor

Travnik: Norveški humanitarac osigurao minibus za Udruženje “Sreća za sve”

Editor

Sarajevo: Studentica Hana Omeragić od džeparca kupila 180 paketića za djecu iz Centra “Vladimir Nazor”

Editor

Leave a Comment