Muzika

(VIDEO) Munchen: Alen Hrbinić priprema pjesme za novi album, početkom godine snima spot za duet sa Žerom

banner

Duet Dražena Žerića Žere i Alena Hrbinića „Šta kad poljubaca nema“ polako, ali sigurno osvaja simpatije publike širom regiona. Zajednička pjesma naišla je i na pozitivne kritike kolega, a početkom naredne godine za nju bi trebao biti snimljen i spot. 

– Plan je da to bude u januaru, ali više ništa sa sigurnošću ne možemo reći. Vidite kakva je situacija sa koronom i sve se mijenja iz sedmice u sedmicu. Pjesma je i bez spota našla put do ljubitelja dobre muzike. Žera i ja smo zadovoljni kako duet zvuči i jedva čekamo da se situacija popravi da konačno počnemo pjevati i svirati širom regiona – kaže Alen Hrbinić.

Duet „Šta kad poljubaca nema“ nalazi se na novom albumu „Crvene jabuke“ pod nazivom „Tvrđava“, a on će naći svoje mjesto i na novom muzičkom materijalu koji priprema i Hrbinić: 

You Tube

– Moj aktuelni album „Furam“ izdao sam u najgore vrijeme. Korona me je spriječila da ga približim publici na svirkama, ali nema stajanja. Idemo dalje i lagano u studiju radim na novim pjesmama. Moj veliki prijatelj i saradnik Dino Muharemović, koji je i glavni krivac za zajedničku pjesmu sa Žerom, ponovo priprema nešto za mene – otkriva Alen. 

Naš pjevač sa adresom u Munchenu zabrinut je zbog situacije u Njemačkoj.

– Zbog visokog broja novih infekcija koronavirusom produžen je lockdown. Restrikcije poput zabrane rada restorana, kafića i kulturnih institucija ostaju na snazi do 10. januara naredne godine. Naravno da nikome nije jednostavno zbog toga. Sve je zatvoreno. Iako se približavaju praznici, niko ne razmišlja o proslavi. U Munchenu nema praznične atmosfere po kojoj je poznat širom svijeta. Prvi put u životu Novu godinu provest ću bez svirke i veselja. Ostat ću u toplom domu i ulazak u 2021. dočekati sa svojom porodicom uz televiziju – govori Hrbinić.

P.R.

Related posts

Kraljica interneta: Pogledajte kako je baka Ljubica uz Halidovu pjesmu “Taman je” dobila tu titulu!

(Video) Mustafa Behmen obradu sevdalinke “Karanfile cvijeće moje” posvetio legendarnom Ilijazu Deliću

Editor

QUARANTINE CLIP Tvrtko i Koprive zapjevali Mađarima “Sojku pticu”

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment