BiH dijaspora

Istanbul: Ljubavna priča manekenke i bh. reprezentativca

Već nekoliko godina naša manekenka i model Belma Ibrahimović karijeru gradi u Turskoj. Ova 25-godišnja ljepotica iz Srebrenika stanovnica je Istanbula.

U svijet modelinga ušla je kao djevojčica, ali se njime aktivnije počela baviti nakon što je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Tuzli prije tri godine, gdje je stekla zvanje profesorice turskog jezika i književnosti.

Pažnju javnosti u našoj zemlji skrenula je prije šest godina, kada je izabrana za Miss Federacije BiH.

– Kada su u pitanju izbori ljepote, to je za mene završena priča. Sada me zanima karijera modela. Već sam postala prepoznatljivo lice u Turskoj, a ove godine okušala sam se i u glumi. To su dvije stvari kojima se želim baviti u budućnosti – kaže za Faktor Belma Ibrahimović.

– Upoznali smo se preko zajedničkog prijatelja. Za sada se dobro slažemo, nadam se da će tako i ostati. Malo nas nerviraju priče i stereotipi o vezama fudbalera i manekenki. I mi smo ljudi i imamo prava kao i ostali. Živimo sedam minuta udaljenosti jedno od drugog tako da koristimo svaki slobodan trenutak da smo zajedno – nastavlja ljepotica iz Srebrenika.

– Sad stalno gledam utakmice. Naravno, ne propuštam duele Kasimpase. Nažalost, zbog koronavirusa sada moram da ih gledam na TV-u. Nadam se da će se navijači uskoro vratiti na stadione i da ja zauzmem svoje mjesto na utakmicama Kasimpase – na kraju kaže Belma Ibrahimović.

D. Z.

Related posts

Američki biznismen Ismir Mirvić novi investitor u FK Sarajevo

Editor

NEW YORK: DVADESETJEDNOGODIŠNJI SANEL MUSIĆ TRAGIČNO IZGUBIO ŽIVOT

BHD Info Desk Administrator

IGK: Joe Biden je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i veliki prijatelj istine i pravde

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment