Moj stav

Dodik i Tegeltija: Dva davljenika jedna slamka

Kako se i očekivalo, upleten u sopstvene mreže laži Milan Tegeltija na kraju je sam dokazao da služi Miloradu Dodiku i politici SNSD-a, te su sve njegove ranije izjave o njegovoj nezavisnosti pale u vodu kada se danas pojavio na press konferenciji s Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

„Što se mene tiče – Milorad Dodik je predsjednik RS-a, ja sam predsjednik VSTS-a i građanin RS-a. Ja ga poštujem kao predsjednika RS-a, kao što poštujem gospodina Bakira Izetbegovića, gospodina Ivanića, gospodina Čovića i gospodina Čavaru, kao predsjednika Federacije. Za mene su oni predstavnici institucija. Nisam još imao nijedan sastanak sa gospodinom Miloradom Dodikom, ni sa gospodinom Izetbegovićem, a imao sam sa gospodom Ivanićem i Čovićem“, govorio je Tegeltija 2017. godine u intervjuu za Oslobođenje.

I kasnijih godina, a i nedavno u svim medijskim istupima tvrdio je da nije politički izabran i da ne služi nikome.

Iako je rekao i veliku istinu da u BiH vlada i konstanto se izvršava nezakonita obavještajno-paraobavještajna prismotra građana, njegovo ponašanje danas potvrdilo je sve sumnje. Milan Tegeltija čovjek je Milorada Dodika.

Nezakonito prisluškivanje predsjednika VSTV-a je neprihvatljivo, jednako kao i ponašanje Tegeltije, koji se već ko zna koji put nalazi u žiži skandala.

Samo ovaj put na dno vuče i Dodika. Za njega su sankcije spremne, a čini se dva davljenika hvataju za slamku. Ali im je ona tanka, retorika mržnje i poziva na nepoštivanje institucija BiH neće još dugo trajati.

I malo legitimiteta što je imao danas je Tegeltija izgubio.

Tegeltija je kazao da je na današnjem sastanku obavijestio predsjednicu entiteta i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o trenutnoj atmosferi i stanju.

  • Što se mene tiče, uvjeti za rad na nivou BiH postaju nemogući. Nemoguće je u takvim uvjetima obavljati funkciju na dostojanstven i zakonit način – požalio se Tegeltija, kazavši da se plaši i pokušaja likvidacije!?

I onda, sva priča kako poštuje institucije jednostavno je nestala u vidu magle. Tegeltija je izgubio profesionalni integritet i nema druge opcije osim da u četvrtak sam odstupi.

I ma koliko obavještajne i kontraobavještajne sile vladale valja zaključiti da je Tegeltija sam sebe eliminirao sa mjesta predsjednika VSTS.

Piše: A. Čorbo-Zećo/Patria

Related posts

Radomiru Šušnjaru 20 godina zatvora zbog “žive lomače“ u Višegradu

Editor

Bašić: Informacija o masovnoj grobnici na Igmanu nije data dobrovoljno

(VIDEO) Na Twitteru Mektić čestitao Dodiku put u Nato uz pjesmu “Za koga sam ratovao”!

Leave a Comment