Religija

New York: Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje bogatiji je za još jedan objekat

Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje bogatija je za još jedan vakuf, – kupljena je kuća do Ali-pašine džamije u Astoriji.

Preko milion dolara sakupljeno je u rekordnom roku, kako su saopštili iz Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav i Gusinje u New Yorku. Akcija prikupljanja novca i dalje traje.

Donacije možete uplatiti svakog dana u Bošnjačkom islamskom kulturnom centru na Richmond Hillu i Ali-pašinoj džamiji u Astoriji.

Aktivisti Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku su krajem septembra obavijestili džematlije da se pored Ali-pašine džamije (adresa 31-31 12th st), prodaje kuća po cijeni od milion dolara i da bi bilo poželjno da je kupe.

Prijedlog su obrazložili željom da pomenuti objekat pripoje Alipašinoj džamiji, i naprave novu, veću i ljepšu džamiju, piše u informaciji.

Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje u New Yorku, pored ovog tek kopljenog objekta u svom vakufu posjeduje još tri objekta, Alipašinu džamiju u Astoriji, Bošnjački islamski kulturni centar na Richmond Hillu i Islamski centar u Monticelu.

Spisak donatora na linku: IZ & KC PLAV-GUSINJE U NEW YORKU BOGATIJA JOŠ ZA JEDAN VAKUFSKI OBJEKAT — Bosnjaci.Net

Related posts

Atik džamija u Fojnici: Ukraden najstariji rukom pisani Kur’an u BiH!

Editor

IZBIH / Mubarek noći i značajni datumi u Ramazanu

Editor

Dr Nadir Dacić, posvećenost nauci i proučavanju islama

Editor

Leave a Comment