Izbori BiH

Izbori u Mostaru: Omogućeno glasanje i iz Švedske i Norveške putem DKP-a

Centralna izborna komisija BiH dopunila Odluku o utvrđivanju liste zemalјa u kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet i iz kojih birači koji glasaju na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, koji će se održati 20. decembra 2020. godine mogu dostaviti glasački materijal i putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.

Ranijom i danas dopunjenom odlukom obuhvaćeno je ukupno 17 država i to Australija, Republika Grčka, Kanada, Republika Italija, Kralјevina Danska, Republika Poljska, Kralјevina Španija,  Slovenija,  Malezija, Ruska Federacija, Mađarska, SAD, Republika Češka, Kraljevina Švedska, Republika Finska, Kraljevina Norveška  i Republika Francuska.

Biračima koji iz navedenih država glasaju putem pošte za Gradsko vijeće Grada Mostara omogućeno je da svoje glasačke pakete u posebnoj koverti putem pošte dostave na adresu pripadajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u inostranstvu koja sadrži poštanski žig zemlјe iz koje se glasa, a da datum na poštanskom žigu bude najkasnije 20.12.2020. godine, uz napomenu da na koverti za diplomatsko- konzularno predstavništvo BiH naznače: „Glasački paket- ne otvaraj“. 

BHDINFODESK

Related posts

Džaba glasali: OHR naložio da se tajno izabere gradonačelnik Mostara

BHD Info Desk Administrator

CIK BIH: Ponovljeni izbori u Srebrenici i Doboju zakazani za 21. februara

Editor

CIK BiH razmatra opciju poništavanja izbora u Srebrenici i Doboju

Editor

Leave a Comment