Izbor urednika Sport

Zećira Mušović potpisala za londonski Chelsea

banner

Zećira Mušović, dvadesetčetverogodišnja golmanica, potpisala je dvoipogodišnji ugovor sa londonskim Chelseajem.

Zećira je rođena 26. maja 1996. godine u Falunu (Švedska) i nastupa za žensku fudbalsku reprezentaciju ove skandinavske zemlje. Njena porodica je iz Prijepolja (Srbija), nerijetko ističe da je ponosna na svoje balkanske korijene, a godišnje odmore često provodi u Bosni i Hercegovini, gdje posjećujuće rodbinu. Omiljeni grado joj je Sarajevo…

Sa londonskim Plavcima potpisala je dvoipogodišnji ugovor, gdje je došla iz švedskog Rosengarda, u kojem je nastupala osam godina (2012-2020).

– Velika mi je čast što ću predstavljati jedan od najvećih klubova na svijetu. Ženski fudbal se brzo razvija, posebno u Engleskoj, a Chelsea je jedan od najboljih timova u tom pogledu.

Uvijek se trudim biti najbolja i zato sam sretan što se pridružujem jednom od najboljih klubova svijeta. Jedva čekam da zaigram za londonski klub i nadam se da ću pomoći da postignemo još bolje rezultate u budućnosti – rekla je Zećira Mušović za zvaničnu internet-stranicu Chelseaja.

Zećira je prošla sve omladinske selekcije Švedske, a 2018. godine je debitova i za A reprezentaciju ove zemlje.

BHDINFODESK

Related posts

Aleksandar Ćeferin ” imao posla”: Naš najveći nogometni talenat, od naredne godine u jednom od vodećih klubova engleskog „Premiershipa“!

Urednik BiH Info Desk

Košarka: Bosnić objavio je širi spisak igrača za završne utakmice kvalifikacija za Eurobasket

Editor

Demir Mahmutćehajić: Ne, nisam uopšte naivan, siguran sam da će rata biti

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment