Bosnia Appeal

BiH: Studentima podijeljene stipendije Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj

banner

Stipendije Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj za studente sa područja Muftijstva sarajevskog, u iznosu 400 maraka, podijeljene su prije tri dana u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj tradicionalno svake godine u Sarajevu dodjeljuje stipendije studentima iz cijele BiH, ali zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa ovogodišnja podjela stipendija organizovana je na nivou muftijstava.

Dodjeli stipendija prisustvovali imam džemata Vestfold (Sandefjord) u Norveškoj Edin ef. Mezit i šef Odjela za džemate i imamet u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u BiH Mensur ef. Pašalić.

– Važno nam je da sačuvamo vezu s Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini kroz njenu uključenost u aktivnosti poput ove – kazao je u razgovoru za Preporod.info, Edin ef. Mezit.

Prilikom zvaničnog obraćanja podsjetio je na islamski koncept trajnog dobra i važnost ulaganja u znanje.

– Pomaganje studentima je prilika da se multipliciraju naši sevapi. To je ulaganje u nešto što ima svoj kontinuitet – vaše znanje i djelovanje u budućnosti – poručio je ef. Mezit.

Mensur ef. Pašalić je skrenuo pažnju na društveni emanet koji preuzimaju mlađe generacije, izgradnjom sebe i doprinosom društvu.

– Od vas se očekuje da u budućnosti budete nosioci vjerskih, političkih, društvenih i svih drugih procesa – kazao je tokom obraćanja studentima.

Stipendije su jučer u prostorijama Muftijstva zeničkog dodijeljene studentima sa područja ovog muftijstva, a svečanosti je prisustvovao i muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Muftija Dizdarević u svom obraćanju spomenuo je važnost sticanja znanja, te iskazao zahvalnost Islamskoj zajednici Bošnjaka u Norveškoj koja u kontinuitetu pomaže naše studente. Studentima je poručio da ne zaborave dobročinstvo prema jednoj od najorganizovanijih zajednica Bošnjaka u dijaspori.

Fena

Related posts

Banovići: Ježevac – mjesto nesretnih i zaboravljenih ljudi

Editor

“Merhamet” Norveške obezbijedio 400 koka nosilja za osam socijalno ugroženih porodica u USK

BHD Info Desk Administrator

Helping My Dad: Saša Gajić borac Armije RBiH treba našu pomoć

Leave a Comment