Sport

I pored uspjeha plasmana u B Ligu nacija: Faruk Hadžibegić nije više selektor Crne Gore

banner

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore je Miodrag Radulović, saznaju “Vijesti”.

Radulović je prihvatio poziv predsjednika FSCG Dejana Savićevića da preuzme nacionalni tim, a vjerovatno će dobiti i podršku članova Izvršnog odbora.

Očekivalo se da će Faruku Hadžibegiću biti ponuđen novi ugovor, nakon plasmana u B Ligu nacija i ispunjenog takmičarskog cilja, ali igre reprezentacije u duelima sa Luksemburgom, Azerbejdžanom i Kiprom nisu, izgleda, bile dovoljno ubjedljive za Savićevića i čelnike FSCG.

Crna Gora je, realno, prilično srećno i došla do prvog mjesta u grupi, zbog “kikseva” Luksemburga, koji je u dva međusobna meča pokazao više i imao bolji skor od Hadžibegićevog tima.

Radulović (53) je bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore (2007. do 2010. godine), sa kojom je u prvom takmičarskom ciklusu došao do druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vodio je zatim uzbekistanski Pahtakor, bio član stručnog štaba Dinama iz Moskve, da bi povratak u Crnu Goru obilježio osvajanjem titule sa ekipom Budućnosti 2012. godine.

Od tada je karijeru gradio u inostranstvu, na klupama kuvajtskih klubova Kazme i Al Džahre, te kazahstanskog Atiraua.

Najveće uspjehe ostvario je kao selektor – četiri godine bio je na klupi reprezentacije Libana, sa kojom se plasirao na prvenstvo Azije, prvi put u istoriji te zemlje.

Kratko je bio i selektor Mijanmara, a posljednji klub koji je vodio bio je iranski Zob Ahan, koga je napustio u martu, nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Radulović, bivši fudbaler Budućnosti, tokom duge karijere, u kojoj je bio član stručnog štaba mlade i selektor omladinske reprezentacije Srbije i Crne Gore, trenirao je veliki broj sadašnjih reprezentativaca – Jovetića, Savića, Nikolu Vukčevića, Vešovića, Šćekića, Radunovića, Raspopovića… 

On je šesti selektor Crne Gore – prije Hadžibegića, selekciju su vodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović i Ljubiša Tumbaković.

Radulovića i Crnu Goru čekaju veliki izazovi od marta, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

“Sokoli” su u grupi sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom.

Prvi meč je 24. marta protiv Letonije u gostima, a zatim slijede dva meča u Podgorici – sa Gibraltarom 27. i Norveškom 30. marta.

Link: EKSKLUZIVNO: Miodrag Radulović selektor Crne Gore (vijesti.me)

Related posts

Bosanac u MLS-u: Henry mi je trener, zna malo našeg, obožava ćevape…

BHD Info Desk Administrator

TSV Weilimdorf iz Stuttgart prvak Nemačke u futsalu: Okosnicu tima čine bivši reprezentativci BiH i Hrvatske

Editor

Ključ: Rasim Krantić mjesečno pretrči blizu 150 km, a općina dobija jednog kvalitetnog atletičara

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment