BiH dijaspora

Dani dijaspore: Održan prvi mrežni susret “Živinice Meet Up”

banner

U organizaciji i-platforme, Grada Živinice i Udruženja Most Živinice, u ponedjeljak, 28. decembra 2020. godine, drugog dana manifestacije Dani dijaspore Živinica održan je prvi mrežni “Živinice Meet Up” na kome je putem platforme Zoom, uživo putem društvenih mreža i online stranica Grada Živinice održan sastanak gradske uprave Živinica i Živiničanki i Živiničana koji žive širom svijeta.

Tema sastanka bila je uvezivanje dijaspore sa područja Živinica i saradnja sa lokalnom zajednicom. Nije manjkalo ni prijedloga i ideja o zajedničkim projektima koji bi u narednom periodu mogli biti realizovani, a koji su se čuli, kako od učesnika sastanka iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Švicarske, tako i od domaćina, predstavnika Gradske uprave Živinica, na čelu sa gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem, za koga su svi učesnici imali samo riječi hvale za sve što poduzima na uspostavljanju bolje saradnje sa dijasporom.Osim predstavnika Grada Živinice, predstavnika i-platforme, i predstavnika Udruženja Most Živinice, na prvom “Živinice Meet Up” projektu učestvovali su i predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH kao i predstavnici nekoliko nevladinih organizacija.

Manifestacija Dani dijaspore Živinica nastavlja se danas (utorak, 29.12.2020). Na programu je B2B online forum – Dijaspora za razvoj, a tema je: Uloga, interes i potencijali bh. Dijaspore u razvoju poduzetništva u BiH.Informacije oko današnjih dešavanja mogu se dobiti putem E-mail adrese: admir@gradzivinice.ba (Admir Aljić, stručni savjetnik za privredu i razvojne projekte) i na telefon, broj: +387-35-743-304.

Haris Halilović

Related posts

Da li postoji mogućnost dvojnog državljanstva za bosanskohercegovačke građane u Austriji?

BHD Info Desk Administrator

Wizz Air nastavlja s ukidanjem letova iz Bosne i Hercegovine

Editor

Darrian Johner (19) iz St. Louisa priznao ubistvo Zemira Begića

Leave a Comment