BiH dijaspora

ODRŽAN BIZNIS FORUM SA KOGA JE UPUĆEN APEL USPJEŠNIMA U DIJASPORI DA ULAŽU U ŽIVINICE

Treći dan manifestacije Dani dijaspore Živinica bio je posvećen ulozi, interesima i potencijalima bh. dijaspore u razvoju poduzetništva u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom jučer, u utorak, 29. decembra 2020. godine održan je B2B online forum – Dijaspora za razvoj, na kome su, osim domaćina i organizatora učestvovali i građani Bosne i Hercegovine koji žive i rade širom svijeta i svoje biznise uspješno razvijaju u raznim evropskim zemljama (Denis Omerbegović, prof. dr. Adi Čaušević, Mirsad Puzić, Senad Kahrimanović, Igor Knöller Dabić, Nedžad Solunović, Armin Ridžal), mladi poduzetnici sa područja Grada Živinice, predstavnica D4D projekta gospođa Biljana Smajić, kao i generalni konzul BiH u Stuttgartu Began Muhić.

Online forum moderirao je gospodin Admir Aljić, stručni savjetnik za privredu i razvojne projekte Grada Živinice.

Pozivajući uspješne građane BiH u dijaspori da ulažu u BiH i Grad Živinice, potencijale Živinica učesnicima foruma predstavio je gradonačelnik dr. Samir Kamenjaković.

Sastanak je otkrio izuzetan potencijal i zainteresiranost za zajednička ulaganja u razvoj Živinica, a nije manjkalo ni prijedloga i ideja o zajedničkim projektima koji bi u narednom periodu mogli biti konkretizovani i što je najvažnije – realizovani.

Kako je istakao gradonačelnik Kamenjaković, Grad Živinice je otvoren grad za sve ljude, sve dobre ideje za njegov razvoj i ima izuzetan ljudski i svaki drugi potencijal za planiranje, pokretanje i razvoj biznisa u skoro svim oblastima.

Haris Halilović

Related posts

Mirsad Čaušević iz Chicaga: Izgradit ćemo u Prijedoru spomenik žrtvama zločina

BHD Info Desk Administrator

Saint Louis: Uskoro promocija novog albuma repera Vahida Saltage-Loga

Editor

Zahvaljujući ulaganju iz dijaspore: Italijanski lješnjaci na bosanskoj zemlji

Editor

Leave a Comment