BiH dijaspora

Gužve na graničnim prijelazima: Nakon praznika dijaspora se “vraća kući”

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Na GP Bosanski Brod nema gužve na izlaznoj rampi, ali je zato duga kolona vozila u međuprostoru (na ulazu u HR). Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su nešto kraća.

U većem dijelu BIH danas se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. U višim planinskim predjelima povremeno pada snijeg.

Vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

“Na put ne krečite bez zimske opreme”, upozoravaju iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez – Travnik, Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Gromiljak – Blažuj i Šuica – Tomislavgrad.

BHDINFODESK

Related posts

Nakon saobraćajne nesreće u Njemačkoj: Brojni vozači kamiona opraštaju se od kolege Merseda Bradarića

Editor

(Video) Kanada: Rušenje Starog mosta tragedija cijelog čovječanstva

UZ POMOĆ VLADE FINSKE: LAHKO JE BITI BOŠNJAK U TOJ ZEMLJI

Editor

Leave a Comment