BiH dijaspora

Reakcija iz Kanade: Pozivamo Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera da se izvinu žrtvama genocida u BiH

banner

Najoštrije osuđujemo i odbacujemo anticivilizacijske video poruke zastupnika u Bundestagu Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera povodom neustavnog dana entiteta RS, članova Krščansko demokratske unije njemačke kancelarke Angele Merkel.

Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera podsjećamo da je najgrublji atak na čovjeka i civlizaciju čestitati i proslavljati antidržavni, neustavni Dan entiteta RS, jer on označava početak najvećeg sistematskog, planiranog udruženog zločinačkog poduhvata Srbije i paradržave RS protiv drzave BiH i njenog najbrojnijeg naroda, Bošnjaka, jer označava največi zločin poslije holokausta u Evropi, genocid u tako zvanoj UN-ovoj sigurnosnoj enklavi Srebrenica. Institucije paradržave RS, policija i vojska su pred Internacionalnim sudom pravde proglašene krivim za počinjeni genocid, a Srbija proglašena krivim za nesprečavanje genocidaSvojom čestitkama povodom neustavnog Dana entiteta RS Kaufman i Haser daju podršku aktuelnoj srpskoj političkoj poziciji i opoziciji u entitetu RS i aktuelnom liderstvu Srbije za secesionističke težnje entiteta RS kojima se kontinuirano ugrožava teritorijalni integritet, suverenitet, nezavisnost, državnost i politički subjektivitet države BiH. Kaufman i Haser tako podržavaju zločinačku politiku optuženog političkog i vojnog vrha entiteta RS od strane Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu. Njihove dehumanizirajuče čestitke su podstrek negatorima genocida, revizionistima sudskih, historijskih i naučnih činjenica o genocidu u BiH i glorifikatorima ratnih zločinaca. Neprimjerene i neljudske čestitke su još jednom izazvale bol kod žrtava genocida i povratnika u entitet RS čija su osnovna ljudska prava i slobode i dan danas pogažena.

Institut za istraživanje genocida, Kanada poziva Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera da se odmah izvine žrtvama genocida u BiH koji dobro znaju šta je neustavni Dan entiteta RS, dan koji je za žrtve najcrnji dan u njihovoj historiji. Ukoliko to oni odbiju tražićemo od lidera Krščansko demokratske unije i njemačke kancelarke Angele Merkel da ih sankcioniše. Jer su svojim nehumanim cestitkama  ponizili žrtve genocida, atakovali na istinu i pravdu, degradirali pravosnažne presude međunarodnih ali i njemačkih sudova o genocidu BiH. Kaufman i Haser su  svojom čestitkama djelovali protiv Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici. Rezolucije koja nije namijenjena prošlosti. Ako govori i o mrtvima namijenjena je živima i njihovoj boljoj budućnosti sa istinom i pravdom. Sa Kaufmanom i Haserom nemože biti takve bolje budućnosti ni BiH ni Evrope jer oni atakuju na istinu i pravdu, ljudska prava i slobode, mir i prosperitet BiH i Evrope. 

Institut za istraživanje genocida Kanada takođe najoštrije osuđuje činjenicu da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić predsjednici bosanskohercegovačkog entiteta RS Željki Cvijanović čestitao 9. januar koji se obilježava kao neustavni dan RS-a. Takođe osuđujemo prisustvo ambasadora BiH u Vašingtonu na proslavi neustavnog dana entiteta RS.   

Emir Ramić
Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Bosnia International: Inicijativa za odlikovanje spasioca iz Bosne i Hercegovine

BHD Info Desk Administrator

Podaci Centralne banke BiH: Dijaspora za pola godine putem računa poslala 1,32 milijarde KM

Editor

Elma Oručević: “Otjerali su me iz BiH. A nju toliko volim”

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment