BiH dijaspora

“Glas za Bosnu”: Nagradni konkurs za naše građane širom svijeta

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, nevladina organizacija “Glas za Bosnu” raspisuje nagradni konkurs na temu: “Moja domovina Bosna i Hercegovina – jedna pozitivna priča”.

Konkurs je otvorenog tipa, na bosanskom jeziku i bez starosnog ograničenja. Najbolji rad će biti nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 300 eura.

Uslovi za učešće na konkursu:

– prozni ili poetski rad, sa maksimalnim brojem od 1.000 riječi tj. dvije stranice A4 formata.

Radove trebate slati na e-mail adresu: info@glaszabosnu.chod 1. januara do 10. februara 2021. godine.

Nakon stručnog pregleda stručne redakcije “Glasa za Bosnu”, najboljih deset radova će biti objavljeno na Facebook stranici ove organizacije 15. februara 2021. godine i staviti na glasanje do 28. februara 2021. godine do ponoći.

Rad sa najviše komentara, lajkova i dijeljenja osvaja pomenutu novčanu nagradu, a pobjednik će biti poznat na Dan nezavisnosti BiH, 1. marta 2021. godine, na Facebooku i na web portalu “Glasa za Bosnu”.

Inače, “Glas za Bosnu” je nevladina organizacija, osnovana od strane bh. patriota u Švicarskoj, u decembru 2015. godine. Primarni cilj osnivanja ove organizacije bio je motivisanje građana Bosne i Hercegovine, bez obzira gdje žive, da se svake dvije godine registruju i glasaju na izborima u BiH. Osim toga, nastoje kroz svoj rad i djelovanje jačati političku svijest bosanskohercegovačkih građana. Kako navode iz organizacije, njihov rad se zasniva na bazi apsolutne stranačke neutralnosti, a sve što rade – rade isključivo iz ljubavi prema domovini Bosni i Hercegovini.

BHDINFODESK

Related posts

Priče medicinara iz Njemačke: Spašavaju živote zaraženih virusom

Editor

U NEDJELJU JAVNI SKUP U BEČU POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BIJELIH TRAKA

Urednik BiH Info Desk

Uskoro: FlyBosnia uvodi letove iz Sarajeva za London, Rim i Pariz

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment