BiH dijaspora

“Glas za Bosnu”: Nagradni konkurs za naše građane širom svijeta

banner

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, nevladina organizacija “Glas za Bosnu” raspisuje nagradni konkurs na temu: “Moja domovina Bosna i Hercegovina – jedna pozitivna priča”.

Konkurs je otvorenog tipa, na bosanskom jeziku i bez starosnog ograničenja. Najbolji rad će biti nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 300 eura.

Uslovi za učešće na konkursu:

– prozni ili poetski rad, sa maksimalnim brojem od 1.000 riječi tj. dvije stranice A4 formata.

Radove trebate slati na e-mail adresu: info@glaszabosnu.chod 1. januara do 10. februara 2021. godine.

Nakon stručnog pregleda stručne redakcije “Glasa za Bosnu”, najboljih deset radova će biti objavljeno na Facebook stranici ove organizacije 15. februara 2021. godine i staviti na glasanje do 28. februara 2021. godine do ponoći.

Rad sa najviše komentara, lajkova i dijeljenja osvaja pomenutu novčanu nagradu, a pobjednik će biti poznat na Dan nezavisnosti BiH, 1. marta 2021. godine, na Facebooku i na web portalu “Glasa za Bosnu”.

Inače, “Glas za Bosnu” je nevladina organizacija, osnovana od strane bh. patriota u Švicarskoj, u decembru 2015. godine. Primarni cilj osnivanja ove organizacije bio je motivisanje građana Bosne i Hercegovine, bez obzira gdje žive, da se svake dvije godine registruju i glasaju na izborima u BiH. Osim toga, nastoje kroz svoj rad i djelovanje jačati političku svijest bosanskohercegovačkih građana. Kako navode iz organizacije, njihov rad se zasniva na bazi apsolutne stranačke neutralnosti, a sve što rade – rade isključivo iz ljubavi prema domovini Bosni i Hercegovini.

BHDINFODESK

Related posts

Nove mjere: Aerodrom Sarajevo objavio je važno obavještenje za sve putnike

Editor

Tešanj: Tarik Panjalić ostavio posao u Njemačkoj i preuzeo kultnu “Kahvu”

Urednik BiH Info Desk

Nizozemska: Magistar Alden Pervan istrajava i daje sebe za BiH i istinu o njoj

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment